F-Secure Freedome anmeldelse

F-Secure Freedome er en god og brugervenlig VPN service, der tillige er relativt billig. Sikkerhed og anonymitet er i top, da F-Secure Freedome ikke logger brugerdata samt benytter anerkendt og sikker krypteringsteknologi.

Der kan forbindes til VPN servere på 23 forskellige lokationer, der bl.a tæller Danmark, Sverige og USA, hvor resten er spredt over Europa, Nordamerika, Asien samt Oceanien. F-Secure Freedome fås til Windows, Mac OS X, Android samt iOS og på alle platforme er programmer/apps fantastisk intuitive og meget brugervenlige uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Der ydes fuld returret i 30 dage på alle abonnementer. 

F-Secure Freedome

9.3

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

10.0/10

Servere og funktioner

8.0/10

  • Simpelt og brugervenligt
  • Servere i Danmark
  • Sikkerhed og anonymitet i top
  • Gratis prøveperiode på 14 dage

  • Kun årsabonnement
  • Relativt lille servernetværk

Sikkerhed

F-Secure Freedome benytter krypteringsprotokollerne OpenVPN med AES-128 til Windows, Android samt OS X og IPsec AES-128 til iOS. I modsætning til de fleste andre VPN services kan man altså ikke selv vælge, hvordan man ønsker sine data krypteret.

For 9 ud af 10 er det egentlig også ligegyldigt og manglen på valgmuligheden er med til at øge brugervenligheden, da der er færre forvirrende og egentlig irrelevante elementer at tage stilling til. I øvrigt er OpenVPN generelt det sikreste valg, så det er kun iOS brugere, der kan tillade sig at vrænge lidt på næsen ad Freedome.

Med mindre man foretager sig ting, der kunne tænkes at have en efterretningstjenestes interesse, er man altså godt beskyttet med Freedome uanset platform og i sidste ende kan man bare nøjes med at være lyssky på sin Windows-, OS X- eller Androidenhed, hvis man er særligt paranoid.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

Kort sagt; så logger F-Secure ikke kundernes brug af Freedome og servicen er altså helt anonym.

Det længere svar er, at F-Secure registrerer og overvåger sine services, men udelukkende gør dette for at holde styr på systemet og sikre, at det fungerer optimalt. Imidlertid gemmes disse data ikke længere tid end højst nødvendigt og kan i øvrigt ikke associeres med den enkelte brugers person. Så teknisk set logger F-Secure data, men i praksis er det ikke problematisk for Freedome brugere, da disse logs ikke kompromiterer kundernes anonymitet.

Anonymitet: 10/10

Servere og funktioner

Freedome VPN tilbyder adgang til et relativt lille netværk af servere med 23 lokationer. De er til gengæld spredt godt over verden og der er servere i Danmark. En hastighedstest på den danske serverlokation vist et lille men absolut acceptabelt tab i hastighed og der kunne downloades med 50Mb/S, hvilket er tilstrækkeligt til at streame i 4K.

Du finder F-Secure Freedome VPN servere i: Australien, Belgien, Canada (Montreal og Toronto), Danmark, Frankrig, Finland, Hong Kong, Italien, Japan, Mexico, Norge, Polen , Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland og USA (øst- og vestkyst, syd og nordvest).

Få sikkert og privat internet med F-Secure Freedome VPN.
Få sikkert og privat internet med F-Secure Freedome VPN.

F-Secure leverer udover en VPN service også andre former for internetsikkerhed og Freedome inkluderer derfor både antivirus samt -malware, der ikke gør VPN-delen bedre, men selvfølgelig er med til at øge sikkerheden generelt. Bruger man i forvejen andre programmer, der opfylder samme formål, kan man slå disse ekstrafunktioner fra.

Freedome benytter egne DNS-servere, hvilket effektivt beskytter mod DNS-leak, men der er desværre ingen mulighed for en såkaldt “kill switch”, der lukker af for internetforbindelsen, hvis VPN forbindelsen bliver afbrudt. P2P er tilladt på det meste af netværket, men ikke ved forbindelse til serverne i USA.

Både programmerne til Mac OS X og Windows samt apps til Android og iOS er noget af det mest brugervenlige, der overhovedet findes. Det er svært at forestille sig simplere brugerflader, der samtidigt giver kunderne de funktioner, de har brug for.

Servere og funktioner: 8/10

Pris

F-Secure Freedome kan kun købes for et år ad gangen og prisen afhænger af, hvor mange enheder, der kan benytte tjenesten samtidigt. Det koster kr. 370,- for 3 enheder (kr. 30,38 pr. md.), 445,- for 5 enheder (kr. 37,08 pr. md.) og 595,- for 7 enheder (kr. 49,58 pr. md.). 

Der er 30 dages returret på alle abonnementer og der kan betales med kreditkort, PayPal samt bankoverførsel.

Besøg F-Secure Freedome


Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 34/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month

 

2 Kommentarer

  1. Ulrich Frederiksen 08/01/2019
    • VPNinfo.dk 28/01/2019

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.