Her findes en oversigt over samtlige anmeldelser af VPN-tjenester, der individuelt vurderes ud fra kriterierne sikkerhed, anonymitet samt servere og funktioner.

Anmeldelserne tager udgangspunkt i almindeligt brug, hvilket bør være dækkende for de fleste brugere, som ikke har eksotiske specialbehov. Som almindeligt brug regnes bl.a.

  • Sikring af internetforbindelser mod hacking og overvågning
    • Herunder sikring af forbindelse på offentligt/åbent WiFi (Starbucks, lufthavne mv.)
  • Anonymisering af internetforbindelsen generelt (skjult IP-adresse)
    • Herunder anonym download med P2P (torrents)
  • Adgang til regionsbegrænsede tjenester (F.eks. Netflix, BBC, DR, TV2 mv.)

Sikkerhed

vpn anmeldelser

I VPN anmeldelserne får tjenesterne karakteren 1-10 i kategorierne sikkerhed, anonymitet samt servere og funktioner.

Denne karakter er typisk “enten eller”, for enten bruges der sikker kryptering eller også gør der ikke. Topkarakteren 10 gives, hvis der kan anvendes flere anerkendte krypteringsprotokoller og OpenVPN, som er den sikreste, er én af dem.

Der trækkes ned for manglende eller usikker kryptering samt, hvis der er andre forhold, der må betragtes at være usikkert ved anvendelse.

Anonymitet

Her gives topkarakter for en VPN udbyder, der ikke logger brugerdata, og som samtidigt også anvender eller giver mulighed for at anvende en række specialfunktioner, der sikrer at anonymiteten ikke kompromitteres. Det kan f.eks. være en killswitch, der automatisk lukker internetforbindelsen øjeblikkeligt, hvis VPN-forbindelsen afbrydes, hvorved læk af brugeres IP-adresse forhindres.

Der gives ikke nødvendigvis dumpekarakter, hvis der logges data, såfremt udleveringen af disse logs kun sker ved fremvisning af en dommerkendelse. Det giver stadig en vis sikring af privatlivet, men en VPN-tjeneste uden logs er langt at foretrække – især da der er mange af dem.

Servere og funktioner

Generel gives en høj karakter for VPN-tjenester, der kan tilbyde et højt antal servere fordelt over mange lokationer. På den måde er der en vis garanti for en hurtig forbindelse, da belastningen på netværket bedre kan fordeles og brugere har mulighed for at forbinde til servere de steder, de har brug for.

Der lægges særlig vægt på om der kan forbindes til servere i Danmark, som er obligatorisk, hvis tjenesten skal bruges med danske webtjenester fra udlandet. For brugere i Danmark giver forbindelse til servere, som fysisk er tæt på, det mindste tab i hastighed samt optimale svartider.

Udover servere lægges der også vægt på diverse ekstrafunktioner, der forbedrer oplevelsen, anvendelsen eller sikkerheden af produktet. Eksempler på sådanne kan være obfuscation, som skjuler brug af VPN, hvilket i visse situationer kan være nødvendigt for at undgå blokering eller Smart DNS, som kan anvendes til at få adgang til regionsbegrænsede tjenester på enheder, som ikke kan anvendes med VPN.

Det er også essentielt, at produktet nemt kan anvendes på alle platforme (Windows, Mac, Android, iOS osv.) og det skal helst kunne anvendes på flere enheder samtidigt, så det f.eks. kan deles med de øvrige medlemmer i husstanden.

Omvendt vil et begrænset udvalg af servere trække ned og det samme gælder, hvis vigtige funktioner mangler. Her støder man af og til på VPN-tjenester, der er blokerer for P2P download, hvilket trækker ned i karakteren, men som for nogen vil være irrelevant.

VPN anmeldelser

Du kan herunder se en rangliste over samtlige VPN anmeldelser sorteret efter den samlede vurdering med den bedste øverst:

#TjenesteScoreLink
1

ExpressVPN

expressvpn logo
Se anmeldelse
Besøg ExpressVPN
2

NordVPN

NordVPN
Se anmeldelse
Besøg NordVPN
3

Surfshark

surfshark vpn logo
Se anmeldelse
Besøg Surfshark
4

TorGuard

torguard vpn logo
Se anmeldelse
Besøg TorGuard
5

IPVanish

ipvanish vpn logo
Se anmeldelse
Besøg IPVanish
6

Private Internet Access

private internet access pia
Se anmeldelse
Besøg Private Internet Access
7

ProtonVPN

protonvpn vpn
Se anmeldelse
Besøg ProtonVPN
8

PureVPN

purevpn logo
Se anmeldelse
Besøg PureVPN
9

VyprVPN

vyprvpn golden frog logo
Se anmeldelse
Besøg VyprVPN
10

Windscribe

windscribe vpn
Se anmeldelse
Besøg Windscribe
11

F-Secure Freedome

f secure freedome vpn
Se anmeldelse
Besøg F-Secure Freedome VPN
12

Tunnelbear

tunnelbear vpn logo
Se anmeldelse
Besøg Tunnelbear
13

Hide.me

Få både kill-switch og beskyttelse mod DNS-leak med Hide.me VPN .
Se anmeldelse
Besøg Hide.me
14

SurfEasy VPN

surfeasy vpn
Se anmeldelse
Besøg SurfEasy VPN
15

CyberGhost VPN

Cyberghost
Se anmeldelse
Besøg CyberGhost
16

Mullvad

mullvad vpn logo
Se anmeldelse
Besøg Mullvad.net
17

Norton Secure VPN

norton secure vpn logo
Se anmeldelse
Besøg Norton Secure VPN
18

Hotspot Shield Elite VPN

Hotspot Shield Elite er markedets billigste VPN udbyder, der samtidigt tilbyder komplet anonymitet.
Se anmeldelse
Besøg Hotspot Shield
19

HideMyAss

HideMyAss eller Hide My Ass er med sit store netværk af servere en af verdens mest kendte VPN udbydere, men har et alvorligt problem i forhold til at beskytte din anonymitet.
Se anmeldelse
Besøg HideMyAss
20

VPN-Byen

VPN-Byen
Se anmeldelse
Buy Now!