Private Internet Access anmeldelse

Private Internet Access (PIA) er i den absolutte top blandt VPN udbydere, hvilket skyldes kombinationen af stærk sikkerhed, komplet anonymitet og lav pris. PIA tager brugernes sikkerhed samt privatliv meget alvorligt og er på de punkter helt i top.

PIAs netværk er spredt over det meste af planeten med lokationer de mest populære steder herunder i Danmark, hvilket er et stort plus for danske brugere.

Alt i alt er Private Internet Access en VPN-udbyder af højeste kvalitet til en yderst fornuftig pris fra kun kr. 19 pr. md. (€2.50).

Private Internet Access

9.7

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

10.0/10

Servere og funktioner

9.0/10

For

 • Sikkerhed
 • Anonymitet
 • Pris
 • Servere i Danmark

Imod

 • Ingen mulighed for at prøve det gratis

Sikkerhed

Som udgangspunkt anvendes OpenVPN protokollen, der som open source (alle har mulighed for at inspicere kildekoden) betragtes som den sikreste og derfor er OpenVPN også standarden indenfor VPN og kryptering generelt. OpenVPN kan anvendes på de fleste enheder, men der er få undtagelser og derfor kan PPTP eller IPsec/L2TP også benyttes efter behov.

Private Internet Access VPN
PCmag.com valgte Private Internet Access som editor’s choice med en score på 4,5 ud af 5 mulige.

Bruger man PIAs egen klientsoftware behøver man ikke bekymre sig om, hvilken type kryptering man anvender. Det klarer softwaren selv og vælger automatisk den bedste kryptering. Som standard anbefales AES-128, som giver en god balance mellem sikkerhed og hastighed.

Ønsker man at anvende et andet niveau af kryptering, kan man vælge selv at pille ved indstillingerne og f.eks. vælge den meget sikre AES-256 krypteringsnøgle. Man kan også slå kryptering helt fra for maksimal hastighed, hvor VPN-serveren i praksis fungerer som en proxy, der udelukkende skjuler IP-adressen og giver brugeren en kunstig lokation.

PIA benytter desuden firewall samt anti-malware og -spyware til beskyttelse af serverne mod hackerangreb med videre. Alt i alt er sikkerheden både upåklagelig, men også fleksibel og kan tilpasses den enkeltes aktuelle behov.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

Private Internet Access gør et stort nummer ud af at beskytte brugernes anonymitet. De logger således ikke data og har et system, hvor bruger- og betalingskonti ikke kan kædes sammen. De tilbyder endda deres egen DNS service, så du ikke er følsom overfor DNS leak, men også er på en krypteret forbindelse, når din enhed foretager DNS forespørgsler.

Anonymiteten af PIAs VPN-service er for nyligt blevet testet i en sag, hvor FBI med en kendelse i hånden bad om at få udleveret oplysninger som en del af efterforskningen. Her kunne PIA kun oplyse at pågældende IP-adresse tilhørte én af deres servere, men altså ikke hvilke brugere, der havde anvendt den.

Beskyttelsen af privatlivet er helt i top med Private Internet Access.

Anonymitet: 10/10

Servere og funktioner

Private Internet Access har over 3000 servere fordelt på 35 forskellige lande. Det er sammenlignet med konkurrenterne ikke den største serverpark, men lokationerne dækker langt de flestes behov med servere i bl.a. Danmark, USA og Storbritannien. Endvidere er serverne spredt godt ud over kloden og kan findes på alle kontinenter, så det burde altid være muligt at forbinde til en relevant lokation.

Private internet access vpn servere
Private Internet Access har +3000 servere fordelt på 35 lande. Heriblandt også servere i Danmark. (Klik på billedet for at se det i fuld størrelse, åbner i et nyt vindue.)

Udover at der kan skrues på krypteringen er sikkerheden forøget med med killswitch, der øjeblikketligt afbryder internetforbindelsen helt, hvis forbindelsen til VPN-serveren mistes, hvilket ellers betyder, at både sikkerhed og anonymitet kompromitteres.

P2P er tilladt på hele netværket og der kan derfor anonymt downloades torrents. Et abonnement kan anvendes på op til 5 enheder samtidigt, så det er oplagt til deling i husstanden.

Private Internet Access kan anvendes på op til 5 forskellige enheder på samme tid og fås til Windows, Mac OS X, Unix, iOS (iPad, iPhone mm.), Android, DD-WRT (router firmware) m.fl.

Servere og funktioner: 9/10

Pris

Abonnementer fås fra kr. 19 (€2.50) ved betaling for to år som koster kr. 483 (€65).

Køber man et abonnement for ét år er prisen kr. 23 (€3.10) pr. måned eller kr. 277 (€37.19) om året. Ved betaling for en enkelt måned ad gangen er prisen kr. 69 (€9.29).

Der er på alle abonnementer 7 dages fuld returret.

Der kan betales med kreditkort (VISA, Mastercard osv.), PayPal, en række anonyme gavekort samt Bitcoins.

Besøg Private Internet Access


Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 48/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 29/md

$3.71/month

 

Windscribe VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 29/md

$4.08/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 37/md

$5.19/month

 

4 Kommentarer

 1. Cemil 10/08/2019
  • VPNinfo.dk 12/08/2019
 2. Jens Jensen 27/07/2020
  • VPNinfo.dk 27/07/2020

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.