VPN-Byen anmeldelse

VPN-Byen er en dansk, men meget skrabet VPN-tjeneste, som oven i købet er ret dyr. Den er målrettet danske brugere, som gerne vil kunne se dansk TV fra udlandet og derfor kan der kun forbindes til servere i Danmark.

Informationen på hjemmesiden er sparsom, men sikkerheden burde være i orden, da der kan anvendes anerkendte krypteringsprotokoller. Anonymiteten er dog nør lig nul, da VPN-Byen som en dansk virksomhed er lovmæssigt forpligtet til at registrere og gemme oplysninger om brugernes anvendelse af tjenesten.

VPN byen vpn-byen
VPN-Byen er en skrabet VPN-tjeneste, som f.eks. kun har serverlokationer i Danmark. Til gengæld er det én af de dyreste på markedet.

Den kan sagtens bruges til sit formål, men da prisen er højere end for en premium VPN-tjeneste som ExpressVPN og over det dobbelte af NordVPN, som begge er langt mere anvendelige end VPN-Byen, bør man seriøst overveje, om de eller én af de mange andre gode VPN-tjenester ikke er bedre alternativer.

VPN-Byen

4

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

1.0/10

Servere og funktioner

1.0/10

  • Servere i Danmark

  • Ikke anonym
  • Kun servere i Danmark
  • Kan kun anvendes på én enhed ad gangen
  • Dyr i forhold til produktet
  • P2P ikke tilladt

Sikkerhed

Det er ikke ligetil at gennemskue, hvilke krypteringsprotokoller, som VPN-Byen anvender, for det er ikke direkte beskrevet på hjemmesiden. Imidlertid kan det aflures ved at kigger under manuel opsætning, og heraf kan man udlede, at der kan bruges L2TP/IPSec, PPTP, SSTP, IKEv2 og OpenVPN.

Det fremgår dog ikke, hvilke apps, som bruger hvad. Vil man selv bestemme og f.eks. bruge OpenVPN, hvilket er anbefalelsesværdigt, da den (nok) er den mest sikre, er man altså nødt til manuelt at indstille VPN på sin enhed.

Det burde altså være muligt – omend lidt bøvlet – at oprette en sikker forbindelse med VPN-Byen.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

Der står lige præcis ingenting om datalogning på VPN-byens hjemmeside. Deres cookie og persondatapolitik beskriver umiddelbart kun, hvordan de forholder sig til personlige oplysninger knyttet til anvendelse af hjemmesiden.

Imidlertid kan kan godt konkludere, hvor anonym man er, hvis man bruger VPN-Byen, for som en dansk virksomhed, som udbyder en “elektronisk kommunikationstjeneste”, er de nemlig underlagt Logningsbekendtgørelsen, hvor første paragraf lyder:

§ 1. Udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere skal foretage registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik, der genereres eller behandles i udbyderens net, således at disse oplysninger vil kunne anvendes som led i efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold.

VPN-Byen er altså lovmæssigt forpligtet til at registrere og gemme oplysninger om brugernes anvendelse af tjenesten, som kan bruges til opspore deres identitet. Derfor bør man ikke anvende VPN-Byen, hvis man ønsker at være anonym.

I brugerbetingelserne beskriver de desuden, at de forbeholder sig retten til at overvåge brugerne, hvis de har lyst til det:

§10 – Rettigheder

2. VPN-Byen.dk A/S forbeholder sig retten til at overvåge en brugers internetaktivitet, hvis der er mistanke om misbrug. Mistanken behøver ikke at være grundet.

Anonymitet: 1/10

Servere og funktioner

Kun servere i Danmark

VPN-Byen er målrettet mod at kunne se dansk TV i udlandet, hvilket der ofte kan være spærret for, hvis man ikke har en dansk IP-adresse. Af samme årsag findes der kun servere på én lokation; nemlig i Danmark.

Det opfylder selvfølgelig tjenestens formål til punkt og prikke, men det gør den også meget begrænset i forhold til andet brug. Selvom man udelukkende er ude efter en VPN-tjeneste netop for at kunne se dansk TV fra udlandet, så er VPN-Byen ikke et oplagt valg pga. prisen.

Set i forhold til konkurrenterne, som også tilbyder serverlokationer i Danmark, er VPN-Byen nemlig en ret dyr tjeneste. Den ligger faktisk i samme prisleje som ExpressVPN, der er en premium VPN-tjeneste, som udover et hav af serverlokationer (herunder i Danmark) også giver en Smart DNS tjeneste med i prisen, så der også frit kan streames på Smart TV, Apple TV, konsoller mv., hvor der ellers ikke kan anvendes VPN.

Andre noget billigere alternativer er eksempelvis NordVPN og Unlocator. Sidstnævnte er en Smart DNS tjeneste, som er målrettet mod fri streaming uden geografiske begrænsninger, men hvor VPN-Byen kun fungerer på danske kanaler, så virker Unlocator med TV og streamingtjenester i hele verden – herunder Netflix USA, engelsk BBC og mange mange flere.

P2P ikke tilladt

Det er i betingelserne for brug specificeret, at det ikke er tilladt at bruge P2P/BitTorrent fildeling.

§5 – Ikke tilladt forbrug

  1. Torrent trafik er på ingen måde tilladt, hverken lovlige data eller ulovlige.

Enheder

VPN-byen kan kun anvendes på én enhed ad gangen. Man er altså nødt til at købe flere abonnementer, hvis man gerne vil kunne streame på flere enheder samtidigt. De fleste andre VPN-tjenester tillader samtidigt at blive anvendt på adskillinge enheder.

Servere og funktioner: 1/10

Pris

Et abonnement til VPN-byen koster fra kr. 50,- om måneden, hvis der betales for et år ad gangen, som koster kr. 599,95. Ved betaling for en enkelt måned ad gangen er prisen kr. 59,95,-

Besøg VPN-byen


Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 34/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.