Det er oplagt at ville bruge VPN på sit Apple TV, så man kan få adgang til Netflix USA eller andre regionsbegrænsede steamingtjenester. Det kan også være, man befinder sig et sted i verden, hvor internetadgangen er begrænset eller overvåges.

Men desværre er det ikke muligt at installere VPN-apps på Apple TV og der er heller ingen mulighed for manuel opsætning!

Der er dog ingen grund til at fortvivle, for med et par snedige tricks i ærmet, er det faktisk relativt nemt praktisk talt at bruge VPN på sit Apple TV.

vpn apple tv
Man kan ikke installere VPN apps på Apple TV, men med et par tricks kan det alligevel lade sig gøre.

Brug smart DNS på Apple TV

Smart DNS kan betragtes som en “smart” proxy, som leder noget af din internetforbindelse (DNS opslag) gennem en server som måske står i udlandet. Det får det til at fremstå som om, du befinder dig i et andet land, hvilket kan give adgang til diverse begrænsede websteder mv.

I modsætning til VPN, kræver smart DNS ikke apps eller lignende, men kan kofigureres på de fleste enheder – herunder også Apple TV. Da det kun er en brøkdel af internettrafikken, der routes gennem en proxy, er hastighedstabet minimalt, hvilket gør smart DNS særdeles velegnet til streaming

Sammenlignet med VPN er ulemperne, at forbindelsen ikke er krypteret og at din IP-adresse ikke skjules. Men hvis du bare gerne vil streame, er det dig sikkert ligegyldigt.

Opsætningen kan desuden godt være lidt teknisk, da der ikke bruges apps, men de fleste burde kunne finde ud af det og smart DNS tjenesterne har masser af fine guides at støtte sig op ad.

Til gengæld skal opsætningen kun laves én gang, med mindre man ønsker at ændre noget og f.eks. se indhold fra ens “eget” Netflix.

Unlocator er en dedikeret smart DNS tjenester og så følger det desuden med i abonnementet hos VPN-tjenesten ExpressVPN under navnet MediaStreamer.

Forbind Apple TV til en VPN router

En mulighed for at bruge VPN på apple TV er vha. en VPN-router, som principielt bare er en router med en indbygget VPN-klient. Det smarte ved den løsning er, at alle enheder forbundet til routeren automatisk beskyttes af VPN-forbindelsen.

På den måde er det muligt at bruge VPN (og herunder at bruge en udenlandsk IP-adresse) på Apple TV ved at forbinde det til internettet gennem VPN-routeren.

vilfo vpn router
Med en VPN router beskyttes alle enheder på netværket af routerens VPN-forbindelse. Grafikken er fra Vilfo.com.

Det er dog langt fra alle routere, der har ressourcer til at “trække” en VPN-klient og opsætningen vil for mange være ret avanceret. Faktisk vil man som regel selv skulle ud at investere i en egnet router, da den internetudbyderen stiller til rådighed som udgangspunkt ikke har en indbygget VPN-klient.

Går man med tanker om at anskaffe sig en VPN-router, er Vilfo en oplagt mulighed. Det kan nok ikke gøres mere simpelt at konfigurere den og den virker med praktisk talt alle VPN-tjenester.

VPNinfo.dk har et partnerskab med Vilfo og modtager en mindre kommission, hvis du ender med at købe en router via et link her på siden. Det fordyrer ikke routeren og den ER god – ellers ville jeg ikke reklamere for den.

Med denne metode ledes hele datatrafikken gennem en VPN-server, der kan fungere som en flaskehals og sænke downloadhastigheden markant. Det er ikke sikkert, det er problematisk, men kan vise sig at være det, da streaming i 4K kræver relativt høj internethastighed.

Forbind Apple TV til et virtuelt hotspot

En anden metode til at få VPN på Apple TV er ved at forbinde til et virtuelt hotspot. Det kan f.eks. være en smartphone eller en PC med en aktiv VPN-forbindelse, der er forbundet til nettet.

Når forbindelsen til VPN-serveren er oprettet på enheden, deles internetforbindelsen med Apple TVet, hvorved dettes internetforbindelse også beskyttes af VPN.

Hvis internetforbindelsen deles via wifi, kan enheden ikke samtidigt selv være på nettet med wifi. Bruger man en PC til tricket, skal den være på nettet med en kablet forbindelse eller også skal den være forbundet til Apple TV med et kabel.

Bruger man sin smartphone som hotspot, skal man være opmærksom på, at man bruger data på sit mobilabonnement og at HD streaming bruger RIGTIG meget data.

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 35/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month