NordVPN anmeldelse

NordVPN er måske markedets mest kendte udbyder og en gennemført VPN-tjeneste, der både er sikker, anonym og brugervenlig.

VPN-netværket er i den mellemstore kategori med over 5000 servere i 60 lande; herunder også i Danmark.

VPN-netværket er i den mellemstore kategori med over 5000 servere i 60 lande.

Udover almindelig VPN kryptering tilbydes en række ekstra features, som øger sikkerhed og brugbarheden. Her kan bl.a. nævnet killswitch, DNS leak beskyttelse, dobbelt kryptering og Tor over VPN. Det er desuden tilladt at benytte P2P på en del af serverne.

Samlet set er NordVPN et oplagt valg for de fleste og er en absolut anbefalelsesværdig VPN.

NordVPN

10

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

10.0/10

Servere og funktioner

10.0/10

 • 100% anonym (ingen logs)
 • Sikker open-source kryptering
 • Servere i 60 lande
 • 30 dages fuld returret
 • Tilslutning på op til 6 enheder samtidigt
 • Smart-DNS inkluderet!

Sikkerhed

NordVPNs software benytter som standard 256 bits OpenVPN eller WireGuard kryptering (dog IKEv2/IPSec i iOS appen, som også er meget sikker), men de øvrige gængse protokoller SSTP, PPTP, IPSec/L2TP og IKEv2/L2TP kan anvendes efter behov. Der er med andre ord stor fleksibilitet, som betyder, at NordVPN kan anvendes på stort set alle enheder og til alle formål.

Det anbefales så vidt muligt at bruge OpenVPN, WireGuard eller IKEv2, da begge er open source projekter. Det øger troværdigheden til krypteringens integritet, da åbenhed omkring kildekoden forhindrer, at der listes “snavs” ind i programmerne ad bagdøren.

NordVPN tilbyder en særlig feature, de kalder double VPN, hvor der serieforbindes til to servere, hvorved data krypteres to gange. Ordentlig én-gangs kryptering – som NordVPN anvender – er i forvejen praktisk talt umulig at bryde, så umiddelbart er der her ingen sikkerhedsmæssig gevinst ved dobbelt kryptering, men omvendt skader det heller ikke.

Det skal dog ikke lægges NordVPN til last og det er meget positivt, at OpenVPN er standard, så sikkerheden kan ikke være bedre.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

NordVPN respekterer kundernes ønsker om beskytte privatlivet og registrerer derfor ikke data, der kan bruges til at identificere dem. Der registreres altså hverken tidspunkt eller varighed af forbindelse til servicen og der gemmes heller ikke informationer om IP adresser, anvendte servere, besøgte websteder eller downloadede filer Det gør det helt umuligt at spore en bruger på netværket, som derfor kan betragtes som værende 100% anonymt.

Double VPN featuren, hvor der serieforbindes gennem to af NordVPNs servere giver et ekstra lag af anonymitet, da den sidste server i kæden på ingen måde kender brugerens private IP-adresse, da den er blevet skjult af den første server.

Endvidere er virksomheden registreret i Panama, hvilket bringer den uden for juridisk rækkevidde af f.eks. USA og EU.

Anonymitet: 10/10

Servere og funktioner

NordVPN har et globalt netværk med over 5000 servere i 60 lande og er repræsenteret på alle kontinenter (udover Antarktis). Det vil være rigeligt til at dække de flestes behov, hvad enten man ønsker adgang til regionsbegrænsede tjenester eller bruger VPN for at få en sikker og anonym internetforbindelse.

Af disse befinder 71 sig i Danmark, hvor der kan vælges at forbinde til hhv. almindelige VPN servere samt servere dedikeret til P2P.

I lande så som Kina og Mellemøsten, hvor internettet er censureret og VPN forbindelser ofte blokeres, så de ikke fungerer, virker NordVPN stadig, da serverne er skjult for statsmagten.

nordvpn anmeldelse vpn servere danmark
NordVPN har over 5000 servere fordelt på 60 lande og er repræsenteret på alle kontinenterne.

Ekstra sikkerhed med Kill Switch og DNS leak beskyttelse

Den brugervenlige software har en indbygget kill switch, der øjeblikkeligt afbryder internetforbindelsen, hvis forbindelsen til VPN serveren mistes samt DNS leak resolver, der beskytter mod afsløring af brugerens IP-adresse ved DNS forespørgsler. Begge teknikker bidrager til styrken af servicen ved sikre, at forbindelsen aldrig kan blive usikker og/eller afsløre brugerens identitet.

Det er på en del af serverne tilladt at bruge P2P, så vil man bruge torrents , skal man blot sikre sig, man forbinder til én af disse, men det klares nemt med den overskuelige klientsoftware. Det bør ikke ses som en begrænsning, men derimod en fordel, da P2P kræver stor båndbredde, så at fjerne muligheden for P2P på visse servere øger den tilgængelige hastighed betragteligt.

Tor over VPN og CyberSec

Skal man have den helt store sølvpapirshat på, kan man bruge Tor over VPN, som er en ganske snedig feature, hvor data først krypteres med VPN og dernæst kanaliseres videre ud på Tor netværket for øget sikkerhed. Det gør det i teorien sværere at spore forbindelsen, men Tor netværket er langsomt – frustrerende langsomt – så det kan kun bruges til at surfe, tjekke emails og andre ikke-datakrævende opgaver.

En forbindelse til Tor er en betingelse for at få adgang til darknet eller deep web, som det også kaldes, og selvom det kan klares med at forbinde til en VPN og fyre op for Tor browser, er det smart med en integreret løsning. Forbundet til én af NordVPNs Tor over VPN servere kan man nemlig bruge Tor med den browser, man normalt benytter, og så med den øgede sikkerhed, som VPN giver, oveni.

En anden NordVPN feature for ekstra sikkerhed er noget, de kalder CyberSec. Med CyberSec slået til bliver mistænkelige websites automatisk blokeret så brugeren ikke uforvarende får malware eller lignende. Selv hvis man inden anvendelse af CyberSec allerede har fået malware, så sikrer CyberSec mod at computeren bliver brugt til DDoS angreb mv. Endvidere fungerer CyberSec også som en ad blocker, som skjuler reklamebannere osv. fra websites.

NordVPN kan bruges med Windows, OS X, Linux, Android, iOS, Windows Phone, Raspberry Pi, DD-WRT m.fl.

Som noget nyt inkluderer abonnementet udover VPN også Smart DNS, som muliggør streaming af regionsbestemt materiale som Netflix USA på Smart TV, Apple TV, konsoller og andre enheder, hvor VPN ikke kan benyttes.

Servere og funktioner: 10/10

Priser på NordVPN abonnementer

Priserne på NordVPN afhænger af, hvor lang en periode, der tegnes abonnement for. Jo længere abonnementet er, des billigere bliver det per måned.

 • Et abonnement for to år koster 999 kr. svarende til 42 kr. om måneden. 
 • Et abonnement for ét år koster 686 kr. svarende til 57 kr. om måneden.
 • En enkelt måned ad gangen koster 124 kr.
 • Et abonnement for to år koster (uden moms) $ 106 (€ 98) svarende til $ 4.42 (€ 4) om måneden.
 • Et abonnement for ét år koster (uden moms) $ 72 (€ 66) svarende til $ 6 (€ 6) om måneden.
 • En enkelt måned ad gangen koster (uden moms) $ 13 (€ 12).

Der er 30 dages fuld returret på alle abonnementer og der kan bl.a. betales med kreditkort, PayPal, Bitcoin og AliPay.

Besøg NordVPN

NordVPN test

For at teste NordVPN, blev der tegnet et abonnement for et år og herefter blev nedenstående gennemgået for at afprøve det mest basale.

 • Klientsoftwarens brugervenlighed
 • Internethastigheder forbundet til servere i hhv. Danmark og USA
 • Om P2P (BitTorrent) fungerer eller er blokeret
 • Om der er adgang til Netflix USA
 • Om man som lovet kan få pengene retur

Allerede da abonnementet blev tegnet, blev jeg lidt klogere. Her viser det sig, at priserne på forsiden er uden moms, som automatisk bliver lagt til, hvis man betaler med et dansk kort.

NordVPN blev testet på en Windows PC, men der findes også apps til Android, iOS, MacOS, Linux og Android TV (snedigt hvis man har et TV, som kører Android). Der findes desuden også plugins/extensions til Chrome og Firefox.

NordVPN test: Installation og brugerflade

Jeg tegnede abonnementet, hvor jeg betalte med kreditkort og straks kunne installationsfilen automatisk downloades, så det kunne ikke være nemmere at komme igang. Installationsfiler kan hentes direkte fra NordVPN eller i App Store, Google Play mv.

Efter installationen logger man ind sin email og et password, man valgte, da man tegnede abonnementet. Når NordVPN åbnes, præsenteres man for en brugerflade som på det viste billede (zommer man ud ser man hele verden). Man forbinder ved enten at klikke på kortet eller ved at vælge landet på listen i venstre side.

nordvpn screenshot

Vælger man fra listen, har man flere valgmuligheder og kan f.eks. vælge at forbinde til den hurtigste server i en bestemt region i pågældende land. Man kan også vælge “specialty servers” til Double VPN, P2P, Onion Over VPN eller Dedicated IP og her er det også muligt at vælge land, så man f.eks. forbinder til en Double VPN server i USA.

Klikker man på tandhjulet øverst i billedet åbnes indstillinger. Her kan man f.eks. slå killswitch til så internetforbindelsen lukkes helt, hvis forbindelsen til VPN-serveren afbrydes. Killswitch er en enkel men vigtig foranstaltning, som forhindrer, at man ved et uheld mister forbindelsen til VPN-serveren og dermed også den sikkerhed og anonymitet, det giver. Her kan man også slå til, at der skal oprettes forbindelse til VPN når computeren startes.

Samlet set er der masser af valgmuligheder, men det er samtidigt overskueligt og intuitivt, så NordVPN får stor ros for brugerfladen.

NordVPN test: Hastighed

Det kan koste noget på internethastigheden at bruge VPN. Det skyldes, at kryptering er relativt ressourcekrævende, og derfor vil kapaciteten af VPN-serverne være afgørende. På kraftige servere vil tabet derfor være minimalt og omvendt vil der kunne opleves et markant fald i hastighed på ressourcesvage servere.

Det relative tab vil afhænge af, hvor hurtig ens egen internetforbindelse er. På relativt langsomme forbindelser (< 50 Mbit) vil der måske slet ikke kunne registreres et tab, hvor det kan være over 50% på hurtige forbindelser som f.eks. 1000 Mbit.

Jeg lavede hastighedstest på forbindelser til to VPN-servere; Én i Danmark og én i USA. I begge tilfælde blev testen udført med speedtest.net. Ved den danske test blev der downloadet fra TDC og ved USA testen fra AT&T i New York, hvor den valgte VPN-server også lå. I begge tilfælde blev hastigheden testet 3 gange indenfor et par minutter.

nordvpn hastighedstest danmark
Resultat af hastighedstest imens jeg var forbundet til en NordVPN server i Danmark.
nordvpn hastighedstest USA
Resultat af hastighedstest imens jeg var forbundet til en NordVPN server i USA.

Som det fremgår af billederne, er hastigheden god ved begge forbindelser. Det går hurtigst med den danske server, hvilket også var forventet, da der sker tab over store afstande, fordi forbindelsen går over flere mellemstationer.

I begge tilfælde er hastighederne lavere end uden VPN (jeg har 1000 Mbit), men det er helt normalt, at det koster noget hastighed at bruge VPN. Det kunne tyde på at NordVPN er begrænset til max 300 Mbps, hvilket efter min mening er glimrende for de fleste. Har man langsommere internet, bør man egentlig kunne bruge NordVPN uden at opleve lavere hastigheder end normalt.

Der skal her tages forbehold for, at hastigheden kun er blevet testet på et lille udpluk af NordVPNs servere. Hastigheden er desuden påvirket af antallet af brugere, der er forbundet til den pågældende server, så hastigheden kan godt være lavere på andre tidspunket, hvis der er flere brugere på.

Test af NordVPN: P2P

Nogle VPN-udbydere blokerer for BitTorrent, så vil man være sikker på at kunne anvende P2P fildeling og VPN samtidigt, skal man sikre sig, at det er tilladt hos udbyderen. NordVPN skriver selv, at P2P er velkomment, men da det er nemt at teste, om det nu også passer, gjorde jeg det.

Testen foregik ved at forbinde til én af NordVPNs P2P servere i Danmark og efterfølgende forsøge at downloade Ubuntu, som er en variant af det gratis styresystem Linux. På den måde kan jeg teste om P2P virker med NordVPN uden at komme i fedtefadet.

Det fungerede helt problemfrit og umiddelbart uden lavere downloadhastighed end uden VPN, så NordVPN lever op til sin påstand.

Test af NordVPN – DNS-leak

Selvom man bruger VPN, kan man risikere, at ens IP-adresse bliver lækket ved DNS-opslag. Det sker som regel, hvis man på trods af en VPN-forbindelse stadig bruger sin egen internetudbyder til DNS-forespørgsler. VPN-udbydere kan beskytte mod DNS-leak ved også at omdirigere forespørgsler til DNS.

DNS-leak er nemt at teste på f.eks. dnsleaktest.com, som afslører IP-adressen på den DNS-server, man anvender. NordVPN blev testet med forbindelse til en dansk VPN-server og der kunne det konstateres, at NordVPN også omdirigerer DNS-forespørgsler og altså beskytter mod DNS-leak.

NordVPN test: Netflix USA ()

Her testede jeg, om jeg kunne få adgang til Netflix imens jeg var forbundet til en VPN-server i USA og således få adgang til Netflix USA. Første forsøg var skuffende, for der blev jeg præsenteret for en fejlmeddelelse, som betyder, at serverens IP-adresse er blokeret.

Jeg prøvede at forbinde til to andre servere i USA og så virkede Netflix fint, og jeg kunne afspille indhold, som ikke kan ses fra en dansk IP-adresse. Det kan altså lade sig gøre at se Netflix USA med NordVPN, men det kræver muligvis, at man prøver flere servere af indtil man rammer én, der ikke er blokeret.

Det bør her bemærkes, at Netflix løbende blokerer IP-adresser, hvis de finder ud af, de bruges af VPN-tjenester. Derfor kan en server, der ikke er blokeret i dag, godt være det i morgen, og det kan derfor ikke garanteres, at der altid vil være adgang til Netflix USA med NordVPN. På den anden side får NordVPN også løbende friske IP-adresser, som – i en periode i hvert fald – ikke vil være blokeret.

NordVPN test: At få pengene retur

NordVPN lover “no questions asked” returret på alle abonnementer i op til 30 dage. Det er rart at have en hel måned risikofrit at afprøve et produkt i, men det evige spørgsmål er jo, om der står et eller andet med småt et sted, man ikke lige har fået læst?

Et par uger efter testen, skrev jeg til NordVPN i support-chatten på deres hjemmeside, hvor jeg bad om at få abonnementet opsagt og pengene refunderet. Det indvilgede den flinke medarbejder i og pengene var tilbage på min konto efter et par dage.

NordVPN test: Konklusion

Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk overfor NordVPN inden testen. De har markedsført sig selv ganske agressivt og sammenholdt med de rigtig gode priser gav det mig et indtryk af, at der måtte være noget galt et sted.

Det har imidlertid vist sig ikke at holde stik. Brugerfladen er fantastisk, hastigheden er god og der er de funktioner, der skal være, plus lidt mere. Alt i alt er NordVPN er fremragende VPN-tjeneste, jeg ikke tøver et sekund med at anbefale.

Én af de bedste detaljer er, at der er Smart-DNS med i abonnementet, hvilket gør NordVPN brugbar på nærmest alle enheder. Det gør det nemlig muligt at omgå blokering af indhold på smart TV, konsoller, Apple TV mv., hvor man ikke kan installere en VPN-klient.

Med Smart DNS kan man på de enheder – ligesom med VPN – forbinde til streamingtjenester via udenlandske IP-adresser og på den måde få adgang til f.eks. Netflix USA mv.

Besøg NordVPN

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 34/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month

 

21 Kommentarer

 1. Maria 02/02/2019
  • VPNinfo.dk 04/02/2019
 2. Leif 06/03/2019
  • VPNinfo.dk 07/03/2019
 3. Kresten Søe 10/11/2019
  • VPNinfo.dk 11/11/2019
 4. Karl 12/11/2019
  • VPNinfo.dk 13/11/2019
 5. Morten 16/11/2019
  • VPNinfo.dk 07/12/2019
 6. john 03/12/2019
  • VPNinfo.dk 07/12/2019
 7. Yogaforce 02/02/2020
  • VPNinfo.dk 02/02/2020
 8. Morten Guldager 17/02/2020
  • VPNinfo.dk 18/02/2020
 9. karsten 12/04/2020
  • VPNinfo.dk 13/04/2020
   • Karsten 14/04/2020
 10. biogons 22/02/2021
  • VPNinfo.dk 23/02/2021

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.