Mullvad VPN anmeldelse

Mullvad er en svensk VPN-tjeneste, der har som sit primære formål at sikre brugerne 100% anonymitet. Ved overhovedet ikke at gemme personfølsomme informationer om brugerne, lykkes det til fulde, men desværre halter Mullvad et par steder.

Der er hverken apps til Android eller iOS, så selvom det ikke er umuligt, er det lidt bøvlet at bruge Mullvad på mobile enheder. Der er desværre heller ikke så mange serverlokationer at forbinde til, så til kr. 37 (€5) om måneden er det en relativt dyr løsning.

Mullvad

8.7

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

10.0/10

Servere og funktioner

6.0/10

  • 100% anonym
  • Sikker kryptering
  • 30 dages fuld returret
  • P2P tilladt
  • Servere i Danmark

  • Ingen apps til iOS eller Android
  • Relativt få serverlokationer
  • Forholdsvis dyr

Sikkerhed

Mullvad giver brugerne mulighed for at bruge enten OpenVPN eller WireGuard protokollerne til krypteringen. Det giver det højeste niveau af sikkerhed, da begge protokoller er open source, hvilket fjerner behovet for at stole på, der ikke ligger backdoors eller andet snavs i koden.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

Folkene bag Mullvad går op i retten til et privatliv på nettet, og det skinner tydeligt igennem. Man finder næppe en VPN-tjeneste, hvor brugerens identitet er så godt beskyttet

Servicen fører ingen logs overhovedet, så der er ingen mulighed for på nogen måde at spore en bruger via IP-adressen.

For at sikre kundernes anonymitet, anvender Mullvad et ganske unikt system til håndtering af brugere, som vi ikke tidligere er stødt på. Det fungerer i sin enkelthed ved, at man ikke har en konto med brugernavn og password, men kun et kontonummer.

Dette kontonummer genereres på Mullvads hjemmeside uden, at man skal opgive navn, email eller andre oplysninger, der kan forbindes til en person. Kontonummeret fungerer som login i programmer og apps, hvor det blot tastes ind og bruges alene uden et password.

Kombinationen af dette system og at der ikke logges, giver nok det højeste niveau af anonymitet, som man kan forestille sig, men det har også sin pris. Glemmer man sit kontonummer, er det nemlig lidt besværligt at få det igen, og det kan ikke gøres uden at give personlige oplysninger til Mullvad.

Anonymitet: 10/10

Servere og funktioner

Mullvad har VPN servere i 34 lande, hvor der i flere tilfælde er adgang til lokationer i flere byer i samme land. Det giver Mullvad et af de mindste netværk i branchen, men omvendt er der de lokationer, de fleste har brug for.

Der er fire servere i Danmark, som alle befinder sig i København, så man kan f.eks. bruge Mullvad til at få adgang til tjenester, der normalt kun kan tilgås fra Danmark, som f.eks. hvis man gerne vil se dansk TV fra udlandet.

Der er klientprogrammer til Windows, Mac og Linux, som er enkle, intuitive og nemme at bruge. Der er ikke mange dikkedarer i softwaren, men det er muligt at slå en kill switch til, som øjeblikkeligt afbryder internetforbindelsen, hvis kontakten med VPN-serveren mistes.

mullvad vpn app screenshot
Mullvads VPN app (her vist i MacOS) er både enkelt og intuitiv. Der findes imidlertid desværre ikke apps til hverken Android eller iOS.

Der er desværre ikke apps til hverken Android eller iOS, så man skal selv igang med at konfigurere VPN-forbindelsen, hvis man vil bruge Mullvad på mobile enheder.

P2P (BitTorrent) er tilladt på alle servere.

Servere og funktioner: 6/10

Priser og abonnementer

Mullvads abonnementer og priser er til at overskue, for der er kun én type abonnement med én pris; nemlig kr. 37 per måned (€5). Det er samme pris, uanset om man betaler for én måned eller fire år ad gangen.

Der kan betales med kreditkort, PayPal, Bitcoin og banloverførsel, og endda også med kontanter. Her lægger man simpelthen pengene i en kuvert (er det overhovedet lovligt?) sammen med sit kontonummer og sender det til Mullvad. Når de så modtager brevet, krediteres kontoen med det tilsendte beløb.

Der ydes fuld returret i 30 dage på alle betalingsformer bortset fra kontanter.

Mullvad kan installeres på et ubegrænset antal enheder og bruges på op til fem af dem på samme tid.

Besøg Mullvad

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 47/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 35/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month

 

2 Kommentarer

  1. graffen 20/04/2020
  2. Martin Eriksson 15/12/2020

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.