HideMyAss (Hide My Ass) anmeldelse

HideMyAss eller Hide My Ass (HMA) er en af verdens mest populære VPN udbydere og det er med en vis berettigelse grundet det enorme servernetværk.

Det er dog ikke helt uden forbehold, man skal overveje at bruge denne VPN service. Grunden dertil ligger i, at HMA som et britisk baseret firma er forpligtet til at logge date om sine brugeres færden på nettet, hvilket giver meget ringe beskyttelse af brugerens anonymitet.

Et HideMyAss VPN abonnement koster fra kr. 35 ($4.99) om måneden ved køb af 12 måneder til i alt kr. 415 ($59.88). Der ydes 30 dages fuld returret.

HideMyAss

6

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

0.0/10

Servere og funktioner

8.0/10

  • Stort netværk
  • Servere i Danmark
  • 30 dages fuld returret

  • Ikke anonym!
  • Uegnet til P2P

Grunden til at HideMyAss er så populær en VPN udbyder ligger med stor sandsynlighed i, at virksomheden er god til markedsføring og så kan de med rette også prale af at have verdens største netværk af VPN servere i ikke mindre end 190 lande.

De har skabt et navn for sig selv blandt VPN udbydere og mange er på en eller anden måde stødt på deres navn og det spionudklædte æsel, der er deres maskot, et eller andet sted på nettet. De reklamerer aggressivt og dukker derfor ofte op på bannere og lignende, hvis man besøger websites, der på den ene eller anden måde er relateret til internetsikkerhed. Nettet er også fyldt med lovprisninger af Hide My Ass’ services, bl.a. får de det blå stempel af den britiske avis The Guardian.

Er man ude efter 100% anonymitet, kan det derfor ikke anbefales at benytte HideMyAss som VPN udbyder, her kan man i stedet overveje services som f.eks. IPVanish eller ExpressVPN, der begge er komplet anonyme og ellers tilbyder et produkt lignende HideMyAss’ med høj hastighed og mange servere.

Sikkerhed

HideMyAss tilbyder kryptering ved brug af protokollerne OpenVPN,  PPTP og L2TP, der alle betragtes som sikre, men med OpenVPN som den foretrukne, da den udvikles som open source og derfor som den eneste ikke er under mistanke for at være kompromitteret af NSA. Krypteringen og dermed sikkerheden fejler altså ingenting.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

Hvis du har læst artiklen om, hvordan du finder den bedste VPN, så vil du se, at et af de helt centrale betingelser for en sikker VPN er, at udbyderen ikke logger brugerdata. HideMyAss er baseret i Storbritannien og er derfor underlagt lovmæssige krav om at logge brugernes færden på nettet.

HideMyAss (Hide My Ass) logger brugerdata

På forsiden påstår HideMyAss, at du med dem kan bruge nettet anonymt og sikkert, men kigger du nærmere i deres brugerbetingelser finder du følgende:

When you use our VPN service the only data we collect is as follows:

  • a time stamp when you connect and disconnect to our VPN service;
  • the amount data transmitted (upload and download) during your session;
  • the IP address used by you to connect to our VPN; and
  • the IP address of the individual VPN server used by you.

Det betyder for brugeren, at vedkommendes data ganske vist krypteres og derfor ikke umiddelbart kan opsnappes af hackere, men også at det ved en krydsreference med f.eks. en log af BitTorrent downloads eller lignende er meget nemt at udpege brugeren ud fra de gemte data. Bruger du VPN fra HideMyAss er dine data altså krypteret, men du er ikke anonym. For nogen kan dette måske virke lige meget, men med alle de gode og sikre VPN udbydere på markedet, der tilbyder komplet anonymitet uden logning, kan man lige så godt vælge én af disse.

HideMyAss, LulzSec og Snowden

hidemyass hide my ass vpn anmeldelse edward snowden lulzsec
HideMyAss (Hide My Ass) har ganske ironisk og usmageligt brugt Edward Snowdens navn til markedsføringsøjemed. Bemærk brugernavnet i VPN klienten.

I 2011 blev et medlem af hacker/aktivistgruppen LulzSec, der angiveligt har stået bag angreb på Sony, AT&T, Viacom, Disney, EMI, NBC Universal, AOL, NATO m.fl., arresteret af FBI. Han, en amerikaner ved navn Cody Kretsinger, havde sammen med andre medlemmer af LulzSec pralet af sine bedrifter i et online chatforum og havde fortalt, at de havde brugt HideMyAss til at skjule sig bag. Det udløste et krav fra de britiske domstole til HideMyAss om at udlevere datalogs og herefter var det nemt at matche hackeren med kaldenavnet Recursion med Cody Kretsinger, der efterfølgende kunne arresteres for at have brudt ind i Sonys databaser, hvilket han senere blev idømt et års fængsel, 1000 timers samfundstjeneste samt en bøde på $600.000,- for at have medvirket i.

Man kan synes, hvad man vil, om hackere som dem fra LulzSec og ovenstående skal ikke læses som en lovprisning af deres ulovlige aktiviteter, men som et eksempel fra det virkelige liv på, hvordan datalogs fra en VPN udbyder kan bruges til at udpege den enkelte bruger.

Indenfor samme kategori har HideMyAss brugt Edward Snowden, der blev kendt for at lække oplysninger om NSAs omfattende masseovervågningsprogram til offentligheden, i sin markedsføring. Det er både ironisk og usmageligt, når nu hans identitet ikke ville være beskyttet overhovedet, havde han gjort brug af HideMyAss som VPN.

Anonymitet: 0/10

Servere og funktioner

HideMyAss har verdens største netværk bestående af over 850 VPN servere fordelt på mere end 290 lokationer i over 190 lande herunder Danmark, hvor alle 4 servere fysisk befinder sig i København. Med HideMyAss som VPN udbyder er der altså næsten altid en server i nærheden eller i det land, man ønsker.

HMAs klientsoftware er ganske brugervenlig og har bl.a. en indbygget killswitch, der automatisk afbryder hele internetforbindelsen øjeblikketligt, hvis forbindelsen til VPN serveren ryger. På den måde risikerer man ikke på den måde at miste hverken sikkerhed eller anonymitet, hvis det skulle ske.

HideMyAss fås som programmer til Windows, Mac OS X og Linux samt som apps til både Android og iOS. Op til 5 enheder kan være forbundet på samme tid. Du kan også bruge HideMyAss på din router, hvis den har en indbygget VPN klient.

VPN netværket er helt i top og killswitch funktionen er med til at øge sikkerheden ved tab af forbindelse. Der mangler dog Smart DNS, så tjenesten også kan benyttes på konsoller, Smart TV, Apple TV mv., og så er HMA heller ikke “P2P-venlig”, da torrent downloads mv. kun kan anvendes på ganske få servere.

Servere og funktioner: 8/10

Priser

Fra kr. 35 ($4.99) om måneden ved køb af 12 måneder til i alt kr. 415 ($59.88) og kr. 69 ($9.99) ved betaling for en måned ad gangen.

Der kan betales med kreditkort, PayPal, bankoverførsel mm. og der ydes fuld returret i op til 30 dage.

Besøg HideMyAss


Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 35/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month

 

One Response

  1. mmer 06/07/2022

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.