ProtonVPN anmeldelse

ProtonVPN er en schweizisk VPN-udbyder fra folkene bag ProtonMail, som er en krypteret email-tjeneste, hvor beskyttelse af privatlivet er i centrum. Det samme er tilfældet for ProtonVPN, som på alle måder leverer en sikker VPN-tjeneste, som også er 100% anonym, da der ikke logges personfølsomme data om brugernes anvendelse af tjenesten.

De eneste ulemper ved ProtonVPN er en relativt høj pris set i forhold til, hvad man betaler for et lignende produkt hos konkurrenterne. Til gengæld får man et yderst troværdigt produkt, hvor folkene bag går højt op i almindelige menneskers ret til at bruge internettet sikkert og anonymt.

Der findes en begrænset gratis udgave af ProtonVPN, hvor P2P er blokeret og man kun kan forbinde til servere i 3 lande, men det er en fin måde at prøve appen osv. af på.

ProtonVPN

9.7

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

10.0/10

Servere og funktioner

9.0/10

  • Sikre krypteringsprotokoller
  • Anonym
  • Servere i Danmark
  • 30 dages fuld returret
  • P2P tilladt

  • Forholdsvis dyr, hvis man skal have adgang til alle funktioner
  • Relativt få serverlokationer

Sikkerhed

Sikkerheden af en VPN-forbindelse til ProtonVPN kan ikke blive bedre, da der udelukkende bruges stærke krypteringsnøgler og troværdige krypteringsprotokoller. Forbindelser er krypteret med 256 bits nøgler og handshakes (oprettelse af forbindelser) med 2048 bit, som begge er højeste standard indenfor kryptering.

Afhængigt af den anvendte enhed krypteres forbindelsen med enten OpenVPN eller IKE2v/IPSec, der begge er open source software, som betyder at programkoden er offentligt tilgængelig. Det giver den kæmpe fordel, at det er umuligt at snige backdoors eller lignende med ind i krypteringsprotokollen, som ellers kunne kompromittere sikkerheden alvorligt.

protonvpn proton vpn
ProtonVPNs sikkerhed er absolut upåklagelig, da der kun anvendes open source krypteringsprotokoller.

Der benyttes perfect forward secrecy, som betyder at der dannes en ny unik krypteringsnøgle hver gang en forbindelse oprettes. På den måde kan data fra andre forbindelser ikke afkodes, hvis en krypteringsnøgle af én eller anden grund skulle blive kompromitteret.

Den fysiske sikkerhed af ProtonVPN er også upåklagelig, da datacentrene er placeret må beskyttede lokationer så som tidligere beskyttelsesrum og forhenværende militærfaciliteter.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

ProtonVPN har hovedsæde i Schweiz, hvor lovgivningen i høj grad beskytter privatlivet. De er derfor ikke forpligtet til at registrere og gemme data om brugerne og deres anvendelse af VPN-tjenesten, hvilket de heller ikke gør.

Der logges ikke personfølsom information om brugernes anvendelse af ProtonVPN, herunder besøg på hjemmesider, downloads, anvendelse med programmer mv. Det eneste, som logges, er tidspunktet for den seneste gang en bruger har oprettet forbindelse til en VPN-server, men altså intet om hvad forbindelsen er blevet brugt til.

Faktisk behøver man slet ikke oplyse sin identitet, når man opretter sig som bruger og betalinger klares vha. tredjepart betalingsservices, så ProtonVPN ligger ikke engang inde med oplysninger, som kan bruges til at spore en bruger.

Anonymitet: 10/10

Servere og funktioner

ProtonVPN har et relativt lille netværk med ca. 400 servere i 33 forskellige lande. Der er servere i Danmark samt på alle kontinenter, så de fleste almindelige brugere vil være dækket godt ind. Har man behov for servere på specielle lokationer, bør man dog lige tjekke, om de findes i ProtonVPNs netværk.

En del af serverne benytter såkaldt Secure Core, som er en betegnelse for, at forbindelsen til serveren går gennem ét af ProtonVPNs sikrede datacentre i Schweiz, Sverige eller Island, som alle tre er lande hvor lovgivningen beskytter privatlivet. Hensigten er, at brugerens identitet herved vil være beskyttet selv hvis serveren skulle blive kompromitteret.

Killswitch, always-on VPN og DNS leak beskyttelse

ProtonVPNs klientsoftware har indbygget killswitch og always-on VPN, som begge øger sikkerheden. Begge funktioner har til hensigt at undgå, at man mister VPN-forbindelsens sikkerhed og anonymitet, hvis den af én eller årsag skulle blive afbrudt.

En killswitch afbryder øjeblikkeligt internetforbindelse, hvis forbindelsen til VPN-serveren mistes. Always-on funktionen sørger for automatisk at genoprette VPN-forbindelsen hurtigst muligt ved udfald.

ProtonVPN bruger signe egne DNS servere som beskytter brugerne mod at deres IP-adresser bliver lækker ved DNS opslag.

protonvpn proton vpn dns leak killswitch always on vpn
Med ProtonVPN kan du føje endnu et niveau af sikkerhed til din VPN-forbindelse med kill switch og DNS leak beskyttelse.

Tor over VPN og P2P

ProtonVPN kommer med indbygget understøttelse af Tor over VPN, som gør det nemt at lede forbindelsen gennem Tor netværket, hvilket giver ekstra beskyttelse samt adgang til dark web med et enkelt klik.

P2P er tilladt på udvalgte servere. Dette gælder dog kun for betalte abonnementer.

Servere og funktioner: 9/10

Priser

ProtonVPN tilbyder tre forskellige betalte abonnementer samt et gratis abonnement med begrænset anvendelighed. Der er 30 dages fuld returret på alle abonnementer.

Free

Det gratis abonnement kan anvendes på én enhed ad gangen og giver adgang til servere i tre lande: USA, Holland og Japan. Hastigheden er begrænset for at give betalende brugere højest prioritet og så er P2P (torrents) blokeret.

Prøv ProtonVPN gratis her.

Basic

Basic abonnementet giver adgang til alle serverne og kan bruges på op til to enheder ad gangen. P2P er tilladt, men abonnementet kan ikke bruges til streaming (f.eks. Netflix USA), Tor over VPN eller Secure Core, som er forbeholdt Plus og Visionary abonnementerne.

Basic abonnementet koster 28 kr. ($4) om måneden (332 kr. ($48) om året).

Plus

Plus abonnementet giver fuld adgang til alle funktioner på op til 5 enheder ad gangen. Man kan altså bruge P2P, streame Netflix USA samt anvende Secure Core og Tor over VPN. Man har i øvrigt adgang til Plus servere, som er forbeholdt brugere med Plus og Visionary abonnementer, hvilket burde betyde, at de giver en hurtigere forbindelse.

Plus abonnementet koster 55 kr. ($8) om måneden (665 kr. ($96) om året).

Visionary

Visionary abonnementet er som Plus abonnementet, men kan bruges på op til 10 enheder samtidigt. Der følger desuden et ProtonMail Visionary abonnement med i prisen.

Visionary abonnementet koster 166 kr. ($24) om måneden (1,995 kr. ($288) om året).

Besøg ProtonVPN


Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 35/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.