Hvis du søger med Google med en aktiv VPN-forbindelse, vil du før eller siden støde på Googles “Unusual traffic” besked. Den kan se sådan ud:

Google unusual traffic besked

Mere bestemt står der: 

Our systems have detected unusual traffic from your computer network. This page checks to see if it’s really you sending the requests, and not a robot. Why did this happen?

Under beskeden ses det nøjagtige tidspunkt for meddelelsen og over den er der en kasse, hvor man kan sætte flueben ved “I’m not a robot”. Gør man det, bliver man muligvis vist en Google Captcha, som skal gennemføres for at bevise, at man er et menneske. Lykkes det bliver man sendt videre til Google, hvor man kan søge som normalt. Nogle gange sendes man direkte videre uden captcha, når man påstår at være et menneske.

Klikker man på “Why did this happen” bliver man sendt videre til en side med forklaringen.

Derfor får du Google Unusual traffic besked med VPN

Der kan være flere årsager til, at Google viser beskeden. Alle har til formål at forhindre eller i det mindste hæmme misbrug af Googles søgemaskine.

Selvom usædvanlig trafik kan lyde mistænkeligt, er det ikke noget at blive nervøs over. Der er ingen grund til at være bange for, at der er kommet virus, malware eller på enheden. Du får heller ikke beskeden fordi, du er blevet hacket.

Med VPN er årsagen nemlig ganske simpel; nemlig at du deler IP-adresse med alle de øvrige brugere, der er forbundet til den samme VPN-server. 

Derfor kan der være adskillige mennesker, der bruger Google med samme IP-adresse indenfor kort tid. Det udløser en mekanisme i systemet, der skal sikre, der sidder et menneske bag computeren.

Der er intet farligt eller usikkert i at dele IP-adresse; det er faktisk én af styrkerne ved VPN, at IP-adressen ikke kan associeres med enkelte brugere.

Der er intet at være bange for; det er hverken ulovligt eller imod Googles retningslinjer at bruge VPN. Det kompromitterer heller ikke din anonymitet, for der er ikke mere i det end at gennemføre captchaen.

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 35/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month