Vilfo er en router, der målrettet er udviklet og designet til at blive brugt med VPN. Man skal derfor ikke selv rode med at installere software og den er fantastisk nem at konfigurere.

Derfor er den oplagt til brugere, der gerne vil have en VPN-router, men ikke gider bøvlet med at installere og konfigurere.

PNinfo.dk har testet Vilfo routeren, og du kan i denne artikel læse om dens fordele og ulemper samt se hvor nem den er at konfigurere.

Routeren kan købes direkte på Vilfo.com og koster ca. 3000 kr. ($499) inkl. moms og forsendelse.

Routeren kan købes direkte på Vilfo.com og koster $399 inklusiv forsendelse (uden moms).

vilfo router
Vilfo er en router, der målrettet er udviklet og designet til at blive brugt med VPN. Man skal derfor ikke selv rode med at installere software og den er fantastisk nem at konfigurere.

Denne artikel er blevet til på baggrund af en henvendelse fra Vilfo, som spurgte om VPNinfo.dk var interesseret i at prøve og anmelde routeren. Hvis man følger et link til Vilfo og køber en router, tjener VPNinfo.dk et mindre beløb.

Det gør imidlertid ikke produktet dyrere og det har i øvrigt ikke påvirket anmeldelsen det mindste. Vilfo er et fremragende og gennemført produkt, der fortjener anerkendelse.

Hvad er en VPN-router?

En VPN-router er en router, der er forbundet til en VPN-server. Herved bliver data fra samtlige enheder, der er forbundet til routeren, beskyttet af VPN.

Det er en nem og smart måde at automatisk beskytte alle enheder på hjemmenetværket og gør det desuden muligt at anvende VPN på enheder, hvor det eller ikke kan lade sig gøre.

Læs mere her: VPN-router

vilfo vpn router
En VPN-router er en nem måde at sikre alle enheder på hjemmenetværket med VPN.

Fordele ved Vilfo i forhold til andre VPN-routere

Den største fordel ved Vilfo er, at den er så utroligt nem at have med at gøre sammenlignet med andre VPN-routere. Alene af den grund, er Vilfo værd at overveje, hvis man gerne vil beskytte hjemmenetværket og dets enheder med VPN.

Præ-konfigureret til 25 VPN-tjenester

Normalt er konfigurering af VPN-routere en lidt besværlig affære, hvor man først skal hente en konfigurationsfil på VPN-udbyderens hjemmeside, der efterfølgende skal overføres til routeren. Konfigurationsfilen kan kun benyttes til at forbinde til én VPN-server, så processen skal gentages alt efter, hvilke servere, man ønsker at kunne forbinde til.

Konfigureringen er strømlinet med Vilfo, der er præ-konfigureret til 25 af de største og mest populære VPN-udbydere. Man skal derfor ikke manuelt hente og overføre konfigurationsfiler, men kan nøjes med at taste sit login til VPN-tjenesten ind i Vilfos menu. Herfter kan man – stadig i Vilfos menu – vælge de servere, man gerne vil forbinde til, og så hentes konfigurationen automatisk.

Vilfo er ikke præ-konfigureret til alle VPN-tjenester, men blandt de 25, der er, finder man kendte udbydere som ExpressVPN, IPVanish, NordVPN, Private Internet Access, ProtonVPN, PureVPN, Windscribe, m.fl.

Vilfo skriver selv på hjemmesiden, at der hele tiden arbejdes på at føje flere udbydere til listen. Du kan se screenshots fra konfigureringen længere nede i artiklen.

vilfo vpn udbydere

Nem administration

Et andet lyspunkt ved Vilfo er, at det er nemt at administrere VPN-forbindelsen via brugermenuen. Her kan man f.eks. nemt slå VPN-forbindelsen til og fra for hele netværket eller kun for enkelte enheder. Det er også muligt at slå VPN fra for udvalgte hjemmesider.

Det er praktisk, hvis man har behov for at besøge en hjemmeside, der ikke tillader forbindelse via VPN. Det kan man f.eks. ofte støde på, hvis man bruger netbank, hvor VPN er forbudt for at undgå svindel.

Man kan principielt gøre ovenstående med en almindelig VPN-router, men det er mere besværligt og så kræver det ret stor teknisk viden.

Ulemper/mangler ved Vilfo

Ingen roser uden torne og desværre er Vilfo ikke den perfekte VPN-router.

Mangler en app til at lette styringen

Vilfo administreres ligesom de fleste andre routere via en brugerflade, der åbnes i en browser. Det er lidt synd, for det går ud over brugervenligheden.

Det ville være oplagt, at administreringen også kunne foretages med en app til smartphones og tablets, hvilket ville gøre det noget nemmere og mere elegant at skifte server, slå VPN fra eller noget tredje.

Lidt langsom (med 256 bits kryptering og OpenVPN i hvert fald)

Vilfo lover hastigheder på op til 500 Mbit/s, men det kunne vi ikke presse den op på i vores test. Forbundet til en VPN-server tæt på (i Danmark) sneg downloadhastigheden sig op på knap 90 Mbit/s.

Ved forbindelse til samme VPN-server uden Vilfo, men med en klient på en PC, kom hastigheden op på 300 Mbit/s, hvilket er standarden. Selvom 90 Mbit/s er rigeligt til at streame 4k/UHD, betyder det, at routeren kan blive flaskehals på netværket.

Vilfo lyver ikke, når de lover hastigheder op til 500 Mbit/s, men det afhænger i høj grad af krypteringens styrke samt krypteringsprotokollen. Routere – og herunder Vilfo – benytter ofte OpenVPN med 256 bits krypteringsnøgler, og det er en krævende kombination, som udfordrer relativt ressourcesvage enheder som routere.

Man kan håbe på, at Vilfo i fremtiden også gør det muligt at bruge den forholdsvis nye krypteringsprotokol WireGuard. Den er nemlig noget mindre ressourcekrævende end OpenVPN og det vil næsten helt sikkert medføre markant højere downloadhastigheder.

Konfigurering af Vilfo

Den nemme opsætning af Vilfo routeren er klart dens største fordel. Herunder vises samtlige trin i konfigureringen, der foretages første gang, man tager den i brug.

1. trin: WiFi indstillinger

Her konfigureres WiFi ved at vælge et navn på det trådløse netværk, password, kanal osv. Det kan selvfølgelig også helt slås fra, hvis man ikke ønsker at benytte WiFi.

2. trin: License key

Her skal man indtaste sin email og en licens nøgle, der står skrevet på et stykke papir, der følger med routeren. De skal kun bruges i tilfælde af, man glemmer sit login til routeren og ønsker at nulstille den.

3. trin: Admin konto

Her opretter man en admin konto til routeren, så man fremadrettet ikke bruger standardindstillingen.

4. trin: VPN-udbyder

I dette trin vælger man sin VPN-udbyder og det er her, man bliver rigtig glad for, at have valgt Vilfo. Man indtaster sit login til den valgte VPN-tjeneste, som bruges til automatisk at konfigurere VPN-forbindelsen på routeren.

I stedet for at skulle ind på VPN-udbyderens hjemmeside og hente en konfigureringsfil og bagefter overføre den til routeren, klares indstillingen med et par klik.

Under den første opsætning vælger man en serverlokation, men den kan senere nemt ændres direkte i routerens brugerflade. Med andre VPN-routere skal man typisk hente og overføre en konfigureringsfil for hver af de serverlokationer, man vil have til rådighed, men det slipper man for med Vilfo.

5. trin: Færdig og forbundet til VPN

Efter valg af VPN-udbyder, indtastning af login og valg af server, er man færdig med opsætningen! Det kan næsten ikke være nemmere.

Konklusion

Vilfo er absolut en godkendt VPN-router, der udmærker sig ved at være dejligt nem at konfigurere og administrere. Den er ikke perfekt, men de forholdsvis små fejl/mangler synes vi overskygges af brugervenligheden.

Vilfo er et oplagt valg for gruppen af VPN-brugere, der enten ikke kan eller ikke gide rode med konfigureringsfiler, routeradministration osv.

Routeren kan købes direkte på Vilfo.com og koster ca. 3000 kr. ($499) inkl. moms og forsendelse.

Routeren kan købes direkte på Vilfo.com og koster $399 inklusiv forsendelse (uden moms).

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 34/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month