NB!: Unblock-US har i længere tid ikke fungeret med Netflix, så hvis leder efter en service til at se amerikansk Netflix, bør du vælge en anden tjenester som f.eks. Unlocator eller ExpressVPN. Du kan læse mere om alternativerne here: Om Netflix USA.

Unblock-US er en Smart DNS service, beregnet til at få adgang til online tjenester, der ellers er forbeholdt personer i et begrænset geografisk område. Det kan f.eks. være at se amerikansk Netflix fra Danmark eller den anden vej, hvor man ønsker at kunne se DR eller TV2, men befinder sig i udlandet.

Det er én af de største aktører på Smart DNS markedet og understøtter et hav af tjenester og websites. Hovedreglen er; at findes det, så understøttes det af Unblock-Us. Man kan derfor selvfølgelig bruge det til Netflix USA, HBO, Hulu, BBC, DR.dk, TV2 og mange flere.

Et abonnement til Unblock-US koster fra kr. 29,- ($4.16) om måneden måned ved betaling for et år ad gangen til kr. 346,- ($49.90) og en enkelt måned fås for kr. 35,- ($4.99). Der er mulighed for en gratis prøveperiode på en uge, der kan benyttes uden at indtaste kreditkortoplysninger.

Unblock-US kræver ikke installering af programmer eller apps, og kan derfor bruges på praktisk talt alle enheder som f.eks. PC, tablets, smartphones, Smart TV, Apple TV, Playstation 4 og Xbox One.

Besøg Unblock-US

Hvordan virker Unblock-US?

Den korte forklaring er, at Unblock-US snyder adgangsbegrænsningen ved at omdirigere noget af din internetforbindelse. På den måde ser du for systemet ud til at befinde dig et sted i verden, der har adgang til det websted eller den service, du ønsker at bruge, så det kan benyttes uden begrænsninger.

unvlock us, unblockus, unblock-us, vpn
Unblock-US benytter Smart DNS til at “snyde” adgangsbegrænsningen, hvilket giver ubegrænset adgang til et væld af tjenester; herunder amerikansk Netflix, BBC, Hulu, HBO samt DR og TV2 (fra udlandet).

DNS står for Domain Name System og er populært sagt en slags telefonbog for internettet, der benytter IP-adresser til at identificere online enheder. De ægte adresser på nettet er nemlig IP’erne og domænenavne er egentlig bare pæne og praktiske pseudonymer, der gør det nemt at bruge nettet uden at skulle huske på en lang og ulogisk talrække, der i øvrigt ændrer sig, hvis webstedet f.eks. skifter server.

Skriver man “www.tv2.dk”  eller hvilket som helst andet domænenavn i adressefeltet på sin browser, bliver der sendt en forespørgsel til “telefonbogen” for at finde ud af, hvilken IP-adresse hjemmesiden befinder sig på, hvorefter den bliver indlæst derfra. Som bruger oplever man aldrig processen, da den både går meget hurtigt og er integreret i langt det meste software, men den sker hver eneste gang, man skal have forbindelse til en online ressource via et domænenavn (f.eks. Netflix.com).

Ligesom postnummeret fortæller hvilket område, en fysisk adresse ligger i, så er der også dele af IP-adressen, der gør det samme. På den måde kan man ud fra en IP-adresse se, hvor i verden en online enhed befinder sig og det er netop ud fra IP-adresser, at adgangsbegrænsede websteder filtrerer de besøgende.

Smart DNS fungerer ved automatisk (heri ligger det smarte) at omdirigere noget af trafikken til udvalgte websites og services så den går gennem proxy servere, der fysisk befinder sig i de rigtige regioner. Herved narres webstedets filter og giver brugere fuld adgang.

Forskelle på Unblock-US og VPN

Når man bruger Unblock-Us, eller andre Smart DNS services, er det kun en mindre del af internettrafikken, der omdirigeres for at omgå regionsbegrænsningen. Derfor er der hverken forsinkelse eller tab, og du kan derfor downloade og streame med den maksimale hastighed, som dit internet tillader. Det er én af fordelene ved Smart DNS i forhold til VPN, hvor hele internetforbindelsen dirigeres igennem en VPN-server, hvilket som regel koster en del af hastigheden, hvilket kan forringe kvaliteten, hvis der streames video.

Unblock-US kræver ikke installation af software/apps, så det kan bruges på praktisk talt alle enheder som f.eks. PC, tablets, smartphones, Smart TV, Apple TV, Playstation 4, Xbox One osv. Opsætningen består af en lille ændring i netværksindstillingerne, som takket være meget udførlige beskrivelser kan klares af enhver. VPN kræver, der installeres et program eller en app, og derfor kan VPN ikke anvendes direkte på eksempelvis Smart TV, Apple TV, Playstation 4 eller Xbox One, men det kan Smart DNS uden problemer.

Til gengæld må man undvære den kryptering, der følger med VPN og din private IP-adresse, der via din internetudbyder kan spores tilbage til dig, er stadig offentlig. Ønsker du et højt niveau af sikkerhed og privatliv, er det altså en VPN-service, du skal have fat i. Vælger du ExpressVPN får du begge dele, da de inkluderer Smart DNS i abonnementet.

 

Besøg Unblock-US

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10/10

Kr. 46/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

10/10

Kr. 42/md

$4.42/month

 

Surfshark VPN anmeldelse

9,8/10

Kr. 44/md

$4.98/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 35/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7/10

Kr. 36/md

$5.19/month