NordVPN anmeldelse

NordVPN er en top VPN udbyder, som tilbyder både høj sikkerhed og 100% anonymitet. VPN-netværket er i den mellemstore kategori med servere i 52 lande; herunder også i Danmark.

Udover almindelig VPN kryptering tilbydes en række ekstra features, som øger sikkerhed og brugbarheden. Her kan bl.a. nævnet killswitch, DNS leak beskyttelse, dobbelt kryptering og Tor over VPN. Det er desuden tilladt at benytte P2P på en del af serverne.

NordVPN fås fra kr. 36,- ($ 5.75) om måneden og der er 30 dages fuld returret.

NordVPN

NordVPN
96.666666666667

Sikkerhed

10/10

  Anonymitet

  10/10

   Servere og funktioner

   9/10

    For

    • 100% anonym
    • Servere i 52 lande
    • Server i Danmark
    • Tillader P2P

    Imod

    • P2P ikke tilladt på alle servere

    Sikkerhed

    NordVPNs software benytter som standard 256 bits OpenVPN kryptering (dog IKEv2/IPSec i iOS appen), men de øvrige gængse protokoller SSTP, PPTP, IPSec/L2TP og IKEv2/L2TP kan også anvendes efter behov. Det anbefales så vidt muligt at bruge OpenVPN, da den betragtes som den sikreste af alle, da den er og bliver udviklet som open source.

    NordVPN tilbyder en særlig feature, de kalder “double VPN”, hvor data krypteres to gange. Det lyder flot og meget sikkert, men en almindelig én-gangs kryptering er i forvejen praktisk talt umulig at bryde, så umiddelbart er der ingen sikkerhedsmæssig gevinst ved det. Omvendt skader det heller ikke.

    Det skal dog ikke lægges NordVPN til last og det er meget positivt, at OpenVPN er standard, så sikkerheden kan ikke være bedre.

    Sikkerhed: 10/10

    Anonymitet

    NordVPN respekterer kundernes ønsker om beskytte privatlivet og registrerer derfor ikke data, der kan bruges til at identificere dem. Det gør det helt umuligt at spore en bruger på netværket, som derfor kan betragtes som værende 100% anonymt.

    Endvidere er virksomheden registreret i Panama, hvilket bringer den uden for juridisk rækkevidde af f.eks. USA og EU.

    Anonymitet: 10/10

    Servere og funktioner

    NordVPN har et globalt netværk med 962 serverlokationer i 52 lande og er repræsenteret på alle kontinenter (udover Antarktis) – herunder også en server i Danmark. Det vil være rigeligt til at dække de flestes behov, hvad enten man ønsker adgang til regionsbegrænsede tjenester eller bruger VPN for at få en sikker og anonym internetforbindelse.

    NordVPN klient software

    Indstillinger samt valg af servere klares nemt med NordVPNs overskuelige software.

    Softwaren har en indbygget kill switch, der øjeblikkeligt afbryder internetforbindelsen, hvis forbindelsen til VPN serveren mistes samt DNS leak resolver, der beskytter mod afsløring af brugerens IP-adresse ved DNS forespørgsler. Begge teknikker bidrager til styrken af servicen ved sikre, at forbindelsen aldrig kan blive usikker og/eller afsløre brugerens identitet.

    Det er på en del af serverne tilladt at bruge P2P, så vil man bruge torrents (herunder Popcorn Time), skal man blot sikre sig, man forbinder til én af disse, men det klares nemt med den overskuelige klientsoftware.

    Skal man have den helt store sølvpapirshat på, kan man bruge “Tor over VPN”, som er en ganske snedig feature, hvor data først krypteres med VPN og dernæst kanaliseres videre ud på Tor netværket for øget sikkerhed. Det gør det i teorien sværere at spore forbindelsen, men Tor netværket er langsomt – frustrerende langsomt – så det kan kun bruges til at surfe, tjekke emails og andre ikke-datakrævende opgaver.

    En forbindelse til Tor er en betingelse for at få adgang til darknet eller deep web, som det også kaldes, og selvom det kan klares med at forbinde til en VPN og fyre op for Tor browser, er det smart med en integreret løsning. Forbundet til én af NordVPNs “Tor over VPN” servere kan man nemlig bruge Tor med den browser, man normalt benytter, og så med den øgede sikkerhed, som VPN giver, oveni.

    Servere og funktioner: 9/10

    Pris

    Et abonnement på NordVPN fås fra kr. 36,- ($ 5.75)  pr. måned, hvis der tegnes abonnement for et år, der koster kr. 93,- ($ 69.00). Prisen er kr. 44,- ($ 7.00) pr. måned ved en halvårlig betaling på koster kr. 57,- ($ 42.00) og 74,- ($ 11.95) for en enkelt måned ad gangen.

    Der er 30 dages fuld returret på alle abonnementer.

     


    Top 5 VPN tjenester

    Udbyder
    Score
    Pris
    Anmeldelse
    Link
    ExpressVPN

    ExpressVPN anmeldelse

    10

    $8,33/md

    TorGuard

    torguard vpn anmeldelse

    9,6

    $5,00/md

    PureVPN

    purevpn anmeldelse

    9,6

    $3,25/md

    NordVPN

    NordVPN anmeldelse

    9,6

    $4,00/md

    IPVanish

    IPVanish vpn anmeldelse

    9,6

    $6,49/md