TunnelBear VPN

TunnelBear er en Canadisk VPN-tjeneste, som ikke fører logs og derfor gør et godt arbejde i forhold til at beskytte sine brugeres privatliv. Sikkerheden er i top og der anvendes som standard 256 bit OpenVPN kryptering, som praktisk taget er ubrydelig.

Der kan forbindes til VPN-servere i 20 lande og TunnelBear har derfor et relativt småt netværk, men tilbyder servere de mest efterspurgte lokationer, herunder også i Danmark. Det trækker en del ned i vurderingen, at der er lukket for P2P (torrents) samt at der ikke tilbydes pengene-tilbage-garanti.

Tunnelbear VPN

Tunnelbear VPN
8.3

Sikkerhed

10.0 /10

Anonymitet

10.0 /10

Servere og funktioner

5.0 /10

For

  • Ingen logs
  • Servere i Danmark
  • Gratis prøveabonnement
  • Bjørne

Imod

  • P2P (torrents) ikke tilladt
  • Ingen pengene-tilbage-garanti
  • Lille servernetværk

Sikkerhed

TunnelBear benytter efter omstændighederne én af to krypteringsprotokoller: OpenVPN og IPSec/IKEv2. Standarden er 256 bit OpenVPN, som bruges på alt andet end iOS enheder (iPhone og iPad), hvor der i stedet bruges 256 bit IPSec/IKEv2 (128 bit IPSec på gamle iOS enheder).

Generelt anbefales OpenVPN over alle andre krypteringsprotokoller, da man fordi den er open source ved, den ikke er blevet kompromitteret af NSA eller lignende. OpenVPN kan desværre ikke uden videre anvendes på iOS enheder, hvorfor man må ty til IPSec her.

Til “almindeligt brug” er IPSec akkurat lige så sikker som OpenVPN, men er man f.eks. ved at planlægge et militærkup, bør man holde sig til OpenVPN.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

TunnelBear fører ikke logs over brugernes anvendelse af VPN-tjenesten, hvilket giver den optimale beskyttelse af privatlivet. Det betyder nemlig, at det hverken kan bevises, at en bruger overhovedet har brugt TunnelBear VPN og heller ikke til hvad.

De skriver på hjemmesiden:

TunnelBear explicitly does NOT collect, store or log the following data:

  • IP addresses visiting our website
  • IP addresses upon service connection
  • Any information about the applications, services or websites our users use while connected to our Service

Anonymitet: 10/10

Servere og funktioner

TunnelBear har servere i 20 lande: Australien, Brasilien, Canada, Danmark, Frankrig, Holland, Hong KongIrland, Indien, Italien, Japan, Mexico, Norge, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland og USA

VPN-netværket er således ikke særligt stort, men dækker de oftest anvendte lokationer for danske brugere, hvor især servere i Danmark er et stort plus.

tunnelbear vpn servere

TunnelBears netværk af VPN-servere tilbyder lokationer i 20 lande; herunder i Danmark.

TunnelBear VPN tillader ikke P2P og har således blokeret for download med torrents på alle servere. Det skyldes at det er en canadisk virksomhed, som pga. den lokale lovgivning ellers ville blive pålagt at logge brugerdata. De har defor valgt i stedet at lukke af for P2P, men det trækker altså alvorligt ned i vurderingen, da mange gerne vil have en VPN netop til at downloade torrents anonymt.

GhostBear er en tillægsfunktion beregnet til at skjule anvendelsen af VPN, hvilket kan være en hjælp i tilfælde af, at internetudbydere eller websteder detekterer og blokerer for VPN vha. deep packet inspection. Det er dog typisk kun nødvendigt i lande som f.eks. Kina og Iran, hvor staten bekæmper brugen af VPN til at blive fri for censur.

Abonnementet kan bruges på op til 5 forskellige enheder på samme tid og  kan derfor nemt deles med andre både i og udenfor familien. Der findes apps til Windows, Mac OS X, Android og iOS (iPhone og iPad) samt browser plugins/extensions til Chrome og Opera.

Servere og funktioner: 5/10

Pris

Fra $4.17 (kr. 25) om måneden ved betaling for et år ad gangen, der koster $49.99 (kr. 30,321) . En enkelt måneds abonnement koster $9.99 (kr. 61).  Der er desværre ingen pengene-tilbage-garanti.

Der kan betales med kreditkort (VISA, Mastercard etc.) og Bitcoins.

TunnelBear kan også anvendes gratis med op til 500MB data om måneden.