Popcorn Time er et gratis program, beregnet til at se film og TV-serier, der benytter torrents til at downloade og dele videofiler. Med VPN bliver brugerens private IP-adresse skjult, hvorved programmet kan anvendes 100% anonymt.

Det kan være ulovligt at bruge Popcorn Time

En stor del af indholdet er copyrightbeskyttet materiale, der kan ses uden rettighedshavernes tilladelse. Det kan derfor være et brud på loven om ophavsret at se film og serier på Popcorn Time.

Det er dog ikke altid tilfældet, da der findes en del ikke-beskyttet indhold i Popcorn Time så som indie film- og serier samt materiale, hvor ophavsretten er udløbet. Imidlertid vil det meste være copyright-beskyttet, hvorfor det sædvanligvis vil være ulovligt at bruge programmerne.

Til forskel fra lovlige services så som Netflix, HBO og DR, hvor videoerne ligger på serviceudbyderens egne servere, findes filerne i Popcorn Time ikke på centrale servere, men deles mellem brugerne. Det foregår vha. BitTorrent-protokollen, der siden sin introduktion i 2001 har udviklet sig til den mest anvendte metode til distribution af filer på internettet.

Når du ser en video med Popcorn Time, er du automatisk en del af BitTorrent-netværket og det betyder, at du ikke kun downloader videofiler, men også deler dem med andre. Deling mellem brugerne er det centrale i BitTorrent protokollen og er genialt i forhold til at distribuere filer uden behov for enorme og ikke mindst dyre servere. Det betyder imidlertid også, at man ved at se en video med Popcorn Time gør sig skyldig i både at downloade og gøre filen tilgængelig for andre.

popcorn time vpn

Popcorn Time er nemt at bruge, men det vil typisk være ulovligt, da de fleste film og serier er beskyttet af loven om ophavsret. Forbundet til en VPN skjules brugerens private IP-adresse, hvilket gør vedkommende umulig at spore.

Download og deling af ulovligt indhold vha. torrents har eksisteret lige så længe som BitTorrent-protokollen, men Popcorn Times store popularitet har fået rettighedshaverne til at vågne op. Det har resulteret i hundredevis af “bøder” fra diverse advokater, der efter udlevering af oplysninger fra TDC har kunne spore Popcorn Time brugerne vha. deres IP-adresser.

Alle enheder forbundet direkte til internettet har en IP-adresse, der er unik og nem at spore. BitTorrent-protokollen skjuler ikke brugernes IP-adresser og det er derfor nemt at overvåge, hvilke IP-adresser der ulovligt er blevet set film eller TV-serier fra.

Hvis du er på udkig efter en VPN til Popcorn Time, så skal du holde øje med, om udbyderen tillader fildeling/P2P, da du ellers ikke kan bruge programmet. Det er kun relativt få VPN-services, som blokerer fildeling, men de findes.

Brug Popcorn Time anonymt med VPN

En af konsekvenserne ved at bruge VPN er, at brugerens IP-adresse skjules. Det sker pga. den krypterede forbindelse mellem bruger og VPN-server, som gør det umuligt at spore internetforbindelsen længere end til serveren. Prøver man at spore en VPN-brugers IP-adresse, er det altså VPN-serverens, man får fat i.

Den IP-adresse kan umiddelbart kun spores til VPN-udbyderen og hvis man bruger en VPN-service, der ikke logger (gemmer) data om kundernes brug af tjenesten, ender sporet her. Er man forbundet til en anonym VPN-service imens, man bruger Popcorn Time, kan det altså ikke spores.

Det ændrer selvfølgelig ikke på, at det stadig er ulovligt at se og dele ophavsretsbeskyttet indhold med Popcorn Time, selvom man bruger VPN. Vi vil derfor for god ordens skyld opfordre til, at man kun bruger lovlige streamingtjenester.

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Vurdering
Pris (fra)
Anmeldelse
Link
ExpressVPN

ExpressVPN anmeldelse

10

kr. 51/md

NordVPN

NordVPN anmeldelse

9.8

kr. 20/md

PureVPN

purevpn anmeldelse

9.7

kr. 20/md

TorGuard

torguard vpn anmeldelse

9.7

kr. 31/md

IPVanish

IPVanish vpn anmeldelse

9.7

kr. 40/md