Normalt må man betale for det, hvis man vil have kvalitet og VPN er ingen undtagelse. Gratis VPN-tjenester er typisk enten meget begrænsede, usikre, langsomme eller fyldt med reklamer, men Opera VPN er undtagelsen, som bekræfter reglen. Opera VPN er en gratis VPN-tjeneste som ubegrænset kan anvendes uden abonnement eller reklamer.

opera vpn browser

Tjenesten stilles til rådighed af virksomheden bag Opera browseren som også ejer SurfEasy VPN, hvis teknologi og netværk Opera VPN benytter. De bruger anerkendt avanceret krypteringsteknologi og logger ikke brugerdata, så ligesom SurfEasy er Opera VPN både meget sikkert og komplet anonymt at anvende.

Selvom Opera VPN måske er den bedste gratis VPN-tjeneste, er den ikke helt på højde med en “rigtig” VPN. Der er visse begrænsninger i anvendelsen og udvalget af lande, man kan forbinde til servere i, er ret småt. Der er således kun adgang til servere på i fem lande: Canada, Holland, Singapore, Tyskland og USA.

På iOS enheder (iPhone og iPad) kan man opgradere til den betalte version “Opera VPN Gold” for kr. 259,- om året og få adgang yderligere fem lokationer i henholdsvis Australien, Frankrig, Italien, Spanien og Storbritannien.

Herudover er der spærret for P2P, så Opera VPN kan ikke bruges til anonymt at downloade torrents.

Opera VPN på PC: Opera Browser

På PC (Windows, Mac og Linux) kan Opera VPN kun bruges gennem internetbrowseren “Opera Browser”, som er Operas pendant til Chrome, Firefox, Safari, Explorer mv. Det kan derfor ikke lade sig gøre at kryptere hele internetforbindelsen på sin med computer med Opera VPN.

Man er altså begrænset til at bruge VPN på websteder, der tilgås via en internetbrowser. Det indskrænker anvendelsmulighederne betragteligt, men det fungerer glimrende til at sikre forbindelsen på åbent WiFi, få adgang til blokerede websteder, bruge websteder anonymt mv.

Du kan hente Opera browser til PC her: Opera Browser

Opera VPN på Android og iOS

På smartphones og tablets bruges Opera VPN vha. apps til Android og iOS (iPhone og iPad). I modsætning til på PC, hvor Opera VPN kun fungerer i browseren, krypterer appen hele enhedens internetforbindelse, så man er ikke tvunget til at skifte browser og kan principielt bruge VPN-forbindelsen med alle apps.

Du kan hente Opera VPN til Android her og til iOS her.

Hvordan kan Opera VPN være gratis?

Opera er meget åbne om, at de ikke tilbyder en gratis VPN-tjeneste af ren godhed, men gerne vil tjene penge på det. Det er der intet forkert i og måden de gør det på, er umiddelbart helt uproblematisk for brugerne. Opera lever af at sælge reklameplads samt information, og det er også her pengene skal tjenes med Opera VPN.

På PC er brugen af Opera VPN begrænset til anvendelse af Opera Browser. Det har de gjort for at gøre browseren mere attraktiv og det har virket, for kun en uge efter launch havde Opera haft over to millioner nye downloads. Ved at få flere til at benytte deres browser, kan de få vist tilsvarende flere reklamer.

På mobile enheder kan der både vises reklamer – det gør Opera dog ikke brug af endnu – og så registreres det også, hvilke hjemmesider der besøges, hvad der søges på osv. Den information sælger Opera videre, men i en anonymiseret form, så intet kan spores til en enkelt bruger.

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris
Anmeldelse
Link
ExpressVPN

ExpressVPN anmeldelse

10

$8,33/md

TorGuard

torguard vpn anmeldelse

9,6

$5,00/md

PureVPN

purevpn anmeldelse

9,6

$3,25/md

NordVPN

NordVPN anmeldelse

9,6

$4,00/md

IPVanish

IPVanish vpn anmeldelse

9,6

$6,49/md