Langt størstedelen af alle VPN udbydere tilbyder kunderne gode og brugervenlige apps og/eller programmer til at klare opsætning og styring af VPN forbindelsen. For de fleste brugere er det derfor oplagt at benytte denne løsning fremfor at søge alternativer.

VPN udbydernes egne apps/programmer er skræddersyet deres tjeneste og vil derfor som regel være både den bedste og ikke mindst nemmeste måde at administrere VPN forbindelsen. De kan også have en række nyttige funktioner indbygget, der ellers ikke kan anvendes.

Det kan f.eks. være en hastighedstest, der scanner de tilgængelige VPN servere for henholdsvis svartid (ping/latency) og downloadhastighed for at finde den bedste/hurtigste i forhold til brugerens fysiske placering. Det kan også være en killswitch, der kun tillader forbindelse til internettet, hvis der er forbindelse til en VPN server. Det forhindrer, at der lækkes ukrypteret data, hvis der af én eller anden grund er udfald på VPN forbindelsen.

På baggrund af ovenstående anbefales det derfor helt klart at benytte de programmer og/eller apps, som din VPN udbyder tilbyder. De giver den bedste udnyttelse af VPN servicen og er garanti for optimal brugervenlighed.

Hvis man stadig insisterer på ikke at ville bruge VPN udbyderes egen software (eller hvis man har valgt en sjælden udbyder, der ikke tilbyder software), kan man anvende de VPN klienter, der er indbygget i alle de populære styresystemer og visse routere. De vil ikke have de samme ekstrafunktioner, som VPN tjenesternes software tilbyder, men giver til gengæld forbindelse til VPN uden at skulle installere ekstra apps eller programmer, hvilket er en smule mere strømlinet.

 

Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside

ExpressVPN anmeldelse

10

Kr. 41/md

$6.67/month

NordVPN anmeldelse

9,8

Kr. 29/md

$3.71/month

 

Windscribe VPN anmeldelse

9,8

Kr. 25/md

$4.08/month

 

torguard vpn anmeldelse

9,7

Kr. 31/md

$5.00/month

 

IPVanish vpn anmeldelse

9,7

Kr. 32/md

$5.19/month