Golden Frog VyprVPN anmeldelse

VyprVPN fra Golden Frog er en VPN udbyder i superligaen med et hurtigt netværk, god brugerbeskyttelse mod overvågning ved placering i Schweiz og sin helt egen krypteringsprotokol.

Sikkerheden er helt i top og der er rigeligt med gode krypteringsmuligheder at vælge af, herunder den anbefalede OpenVPN. Som noget unikt på markedet tilbyder VyprVPN sin egen modifikation af OpenVPN, Chameleon, der kan have særlig interesse for brugere, der gerne vil have anonym adgang til websteder, der blokerer for VPN.

Golden Frog byder også brugerne (af visse abonnementer) på øget sikkerhed i form af en firewall, der forhindrer angreb fra hackere og lignende. Hertil kommer en selverklæret status som markedets hurtigste VPN, hvilket dog hverken kan af- eller bekræftes.

VyprVPN koster fra kr. 33 ($5.00) om måneden ved betaling for et år ad gangen, som koster kr. 392 ($60.00). Tjenesten kan prøves gratis i tre dage.

Golden Frog VyprVPN

9

Sikkerhed

10.0/10

Anonymitet

8.0/10

Servere og funktioner

9.0/10

For

  • Sikkerhed
  • Chameleon protokol
  • Danske servere
  • Hurtig VPN
  • Schweizisk virksomhed

Imod

  • Logger brugerdata i 30 dage
  • Pris

Sikkerhed

VyprVPN tilbyder kryptering med protokollerne OpenVPN (160- og 256 bit), PPTP (128 bit), L2TP/IPsec (256 bit) og Chameleon, der er Golden Frogs egen variant af 256 bits OpenVPN.

Chameleon protokollen er skabt ved at modificere OpenVPN, så det ikke kan ses på den krypterede data, at den overhovedet er krypteret. Det forhindrer systemer, der vha. Deep Packet Inspection (DPI) analyserer data, i at blokere brugere, som benytter VPN.

Chameleon giver ikke øget beskyttelse i forhold til at bruge almindelig OpenVPN, men forhindrer blokering fra websteder og systemer, der blokerer VPN trafik. Det kan f.eks. være nødvendigt, hvis man skal have adgang til eller fra websteder i Kina og Iran, hvor staten opsporer og blokerer VPN forbindelser.

En NAT firewall er inkluderet i abonnementet, hvilket giver øget sikkerhed, når f.eks. åbent WiFi benyttes, hvor der ofte ikke er firewall på.

Sikkerhed: 10/10

Anonymitet

VyprVPN fra tyske Golden Frog har et problem mht. anonymitet.

Golden Frog VyprVPN

VyprVPN er et produkt fra virksomheden Golden Frog, der er registreret i Schweiz, som derfor ikke er underlagt EUs regler om logning af data. Vedrørende logning af brugerdata skriver de selv:

Each time a user connects to VyprVPN, we retain the following data for 30 days: the user’s source IP address, the VyprVPN IP address used by the user, connection start and stop time and total number of bytes used.

Det understreges at indholdet af trafikken ikke overvåges eller gemmes, så det de gemmer er brugerens egen IP-adresse, IP-adressen på VPN netværket, timestamp for forbindelsen og mængden af overført data.

Denne logning vil potentielt kunne bruges til at spore en bruger, der har benyttet VyprVPN, men der er et par række formildende omstændigheder: 1) Logs gemmes kun i 30 dage og 2) Logningen foregår i Schweiz, som er kendt for at værne om retten til ikke at blive overvåget.

Der vejes lidt op for dette skår i glæden ved at Golden Frog tilbyder VyprDNS, der er en anonym DNS service, hvor der til gengæld ikke logges data. Ydermere kan Golden Frog prale af, at VyprVPN ikke benytter sig af lejede servere, men selv ejer hele netværket, hvilket giver dem 100% kontrol over brugernes data.

Derudover kan der sikres mod IP-leaks med en række indbyggede værktøjer, som i test lader til at fungere helt efter hensigten.

Anonymitet: 8/10

Servere og funktioner

VyprVPN råder over et servernetværk med +200.000 IP-adresser på +700 servere i over 70 lande, hvilket ligger i den middelstore klasse. Der er servere i de (for de fleste) vigtigste lande så som Danmark, USA, Storbrittannien, Japan og Canada, hvor især tilstedeværelsen i Danmark er et stort plus for danske brugere.

Chameleon, der effektivt skjuler, at der benyttes VPN, er en fin feature, der giver fri adgang til websteder og andre online systemer, der blokerer VPN trafik.

Golden Frog påstår, at de på grund af særligt effektiv kodning af servere og kryptering har verdens hurtigste VPN netværk. En titel som ExpressVPN dog også hævder at være berettiget til. Det er i praksis meget svært at afprøve sådan en påstand, da en række faktorer spiller ind i forhold til hastigheden af en internetforbindelse. Det er erfaringen her på VPN-info.dk, at de fleste VPN’er kun i beskedent omfang nedsætter downloadhastigheden, hvis der vælges en server, som fysisk er i nærheden.

Fås til windows, Mac OS X, Android, iOS, Linux og kompatible routere.

Servere og funktioner: 9/10

Pris

Der kan købes to typer abonnementer til Golden Frog VyprVPN: Almindeligt og premium. Forskellen ligger i antallet af samtidige forbindelser samt ekstrafunktioner. Det almindelige abonnement kan benyttes på op til tre enheder samtidigt, hvor premium tillader brug på fem. Endvidere er Chameleon protokollen og CloudVPN kun tilgængelige med et premium abonnement.

Det almindelige abonnement koster kr. 33 ($5.00) om måneden ved betaling for et år ad gangen, som koster kr. 392 ($60.00). Ved månedlig betaling er prisen kr. 65 ($9.95).

VyprVPN Premium koster kr. 44 ($6.67) om måneden ved betaling for et år ad gangen, som koster kr. 523 ($80.00). Ved månedlig betaling er prisen kr. 85 ($12.95).

Begge abonnementer kan prøves gratis i tre dage.

Besøg VyprVPN fra Golden Frog


Top 5 VPN tjenester

Udbyder
Score
Pris (fra)
Anmeldelse
Hjemmeside
ExpressVPN

ExpressVPN anmeldelse

10

Kr. 44/md

NordVPN

NordVPN anmeldelse

9,8

Kr. 26/md

 

Windscribe

Windscribe VPN anmeldelse

9,8

Kr. 24/md

 

TorGuard

torguard vpn anmeldelse

9,7

Kr. 27/md

 

IPVanish

IPVanish vpn anmeldelse

9,7

Kr. 32/md

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.