Golden Frog VyprVPN anmeldelse

VyprVPN fra schweiziske Golden Frog er en VPN udbyder i superligaen, der imidlertid er i den dyreste ende og har et problem i forhold til at beskytte brugernes anonymitet.

Sikkerheden er helt i top og der er rigeligt med gode krypteringsmuligheder at vælge af, herunder den anbefalede OpenVPN. Som noget unikt på markedet tilbyder VyprVPN sin egen modifikation af OpenVPN, Chameleon, der kan have særlig interesse for brugere, der gerne vil have anonym adgang til websteder, der blokerer for VPN.

Golden Frog byder også brugerne (af visse abonnementer) på øget sikkerhed i form af en firewall, der forhindrer angreb fra hackere og lignende. Hertil kommer en selverklæret status som markedets hurtigste VPN, hvilket dog hverken kan af- eller bekræftes.

Golden Frog VyprVPN

Golden Frog VyprVPN
80

Sikkerhed

10/10

  Anonymitet

  5/10

   Servere og funktioner

   9/10

    For

    • Sikkerhed
    • Chameleon kryptering
    • Dump Truck lagerplads
    • Danske servere
    • Hurtig VPN

    Imod

    • Ikke anonym (logger data)
    • Pris

    Sikkerhed

    VyprVPN tilbyder kryptering med protokollerne OpenVPN (160- og 256 bit), PPTP (128 bit), L2TP/IPsec (256 bit) og Chameleon, der er Golden Frogs egen variant af 256 bits OpenVPN.

    Chameleon protokollen er skabt ved at modificere OpenVPN, så det ikke kan ses på den krypterede data, at den overhovedet er krypteret. Det forhindrer systemer, der vha. Deep Packet Inspection (DPI) analyserer data, i at blokere brugere, som benytter VPN.

    Chameleon giver ikke øget beskyttelse i forhold til at bruge almindelig OpenVPN, men forhindrer blokering fra websteder og systemer, der blokerer VPN trafik. Det kan f.eks. være nødvendigt, hvis man skal have adgang til eller fra websteder i Kina og Iran, hvor staten opsporer og blokerer VPN forbindelser.

    Med VyprVPN Free, Pro og Premium (se under priser længere nede) er en NAT firewall inkluderet i abonnementet, hvilket giver øget sikkerhed, når f.eks. åbent WiFi benyttes, hvor der ofte ikke er firewall på.

    Sikkerhed: 10/10

    Anonymitet

    VyprVPN fra tyske Golden Frog har et problem mht. anonymitet.

    VyprVPN fra tyske Golden Frog har et problem mht. anonymitet.

    VyprVPN er et produkt fra virksomheden Golden Frog, der er registreret i Schweiz, som derfor ikke er underlagt EUs regler om logning af data. De skriver dog selv på hjemmesiden:

    Each time a user connects to VyprVPN, we retain the following data for 30 days: the user’s source IP address, the VyprVPN IP address used by the user, connection start and stop time and total number of bytes used.

    Det lyder ikke af meget, men det er rigeligt til, at online aktiviteter kan spores tilbage til brugeren i op til 30 dage efter, at aktiviteten har fundet sted.

    Der vejes lidt op for dette skår i glæden ved at Golden Frog tilbyder VyprDNS, der er en anonym DNS service, hvor der til gengæld ikke logges data. Ydermere praler Golden Frog af, at VyprVPN som den eneste VPN udbyder ikke benytter sig af lejede servere, men selv ejer hele netværket, hvilket giver dem 100% kontrol over brugernes data. Det ændrer dog ikke på, at de er nødsaget til at gemme data om brugernes færden på nettet.

    Anonymitet: 5/10

    Servere og funktioner

    VyprVPN råder over et servernetværk med +200.000 IP-adresser på +700 servere i 57 lande, hvilket ligger i den middelstore klasse. Der er servere i de (for de fleste) vigtigste lande så som Danmark, USA, Storbrittannien, Japan og Canada, hvor især tilstedeværelsen i Danmark er et stort plus for danske brugere.

    Chameleon, der effektivt skjuler, at der benyttes VPN, er en fin feature, der giver fri adgang til websteder og andre online systemer, der blokerer VPN trafik.

    En anden interessant funktion er Dump Truck Storage, der er krypteret online lagerplads, som er inkluderet i de respektive abonnementers pris.

    En tredje fordel ved VyprVPN er den indbyggede firewall (er ikke med i basic-abonnementet), der beskytter brugere mod hackerangreb og lignende.

    Golden Frog påstår, at de på grund af særligt effektiv kodning af servere og kryptering har verdens hurtigste VPN netværk. En titel som ExpressVPN dog også hævder at være berettiget til. Det er i praksis meget svært at afprøve sådan en påstand, da en række faktorer spiller ind i forhold til hastigheden af en internetforbindelse. Det er erfaringen her på VPN-info.dk, at de fleste VPN’er kun i beskedent omfang nedsætter downloadhastigheden, hvis der vælges en server, som fysisk er i nærheden.

    Fås til windows, Mac OS X, Android, iOS, Linux og kompatible routere

    Servere og funktioner: 9/10

    Pris

    VyprVPN fra Golden Frog tilbyder en række abonnementer med forskellige muligheder og selvfølgelig også tilsvarende til varierende priser. Alle betalingsabonnementerne kan afprøves gratis i tre dage.

    VyprVPN Free: Gratis abonnement, der er begrænset til 500 MB om måneden, hvilket kun rækker til almindelig surfing og tjek af email. Er dog en fin gratis løsning, hvis man skal ud at rejse. Giver også 5 GB plads på Dump Truck og har ellers de samme funktioner som de dyreste abonnementer.

    VyprVPN Basic: Det mest skrabede abonnement, der kun tillader én forbundet enhed ad gangen og er begrænset til kun at kunne benytte PPTP protokollen. Inkluderer 10 GB plads på Dump Truck. Koster $6,67 pr. måned ved betaling for et år til $80 eller $10 ved betaling for en enkelt måned ad gangen.

    VyprVPN Pro: Fuld adgang til alle funktioner og krypteringsmuligheder for op til to enheder ad gangen samt 25 GB på Dump Truck. Koster $8,33 om måneden hvis der forudbetales $100 for et år og $15 ved betaling for en måned ad gangen.

    VyprVPN Premier: Som Pro-abonnementet, men med mulighed for at forbinde tre enheder ad gangen og 50 GB lagerplads på Dump Truck. Koster $10 om måneden ved betaling for et år til $120 og $20 for en enkelt måned ad gangen.

    VyprVPN er måske den dyreste VPN overhovedet, men om de mange funktioner er prisen værd, er selvfølgelig op til den enkelte.

    Besøg VyprVPN fra Golden Frog


    Top 5 VPN tjenester

    Udbyder
    Score
    Pris
    Anmeldelse
    Link
    ExpressVPN

    ExpressVPN anmeldelse

    10

    $8,33/md

    TorGuard

    torguard vpn anmeldelse

    9,6

    $5,00/md

    PureVPN

    purevpn anmeldelse

    9,6

    $3,25/md

    NordVPN

    NordVPN anmeldelse

    9,6

    $4,00/md

    IPVanish

    IPVanish vpn anmeldelse

    9,6

    $6,49/md